|

Husilerin BM yetkilisinin Taiz'e girişini engellemesine tepki

Yemen hükümeti, Taiz kentine girişine izin verilmeyen BM'nin "güçlü tutum" sergilemesi gerektiğini belirtti.

Yeni Şafak
22:26 - 28/02/2017 Salı
Güncelleme: 22:28 - 28/02/2017 Salı
AA
Husiler, BM yetkilisinin girişini engelledi.
Husiler, BM yetkilisinin girişini engelledi.

Yemen Dışişleri Bakanı Abdülmelik el-Mihlafi, Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen Rothwell O'Brien'ın Taiz kentine girmesine izin verilmemesinin BM'den "güçlü tutum" gerektirdiğini belirtti.



Sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabından yapığı açıklamada, Husi militanların, Taiz kentine girmemesi için Stephen O'Brien'e yaptığının, kentin ne kadar sıkıntılı olduğunu ve neleri yaşadığını gösterdiğini dile getiren Mihlafi, şunları ifade etti:



"Militanların, O'Brien'in konvoyuna ateş açması ve Taiz'i ziyaret etmesini engellemek için çatışma çıkartması, kendisinden ve BM'den güçlü tutum gerektiriyor ve (Husilerin kontrolündeki Sana'da ikamet eden BM Yemen İnsani Yardım Koordinatörü) Jamie McGoldrick'in tutumunun ayıbını ortaya çıkarıyor."



Öte yandan, O'Brien, Twitter'den yaptığı açıklamada, Taiz'e girmesine izin verilmediğini teyit ederek, "Tüm tarafların güvence vermesine rağmen İbb'deki ön cephede Taiz'e gitmemiz engellendi. Girişe izin verilmemesi daha fazla ızdırap." değerlendirmesinde bulundu.



Taiz'deki 17. Piyade Tugayı operasyonlarından sorumlu Tuğgeneral Abduh Hamud es-Sagir, AA muhabirine daha önce yaptığı açıklamada, Husi militanların, Taiz'in batısındaki kontrol noktasında, BM Genel Sekreter Yardımcısı O'Brien'ın insani durumu incelemek için kente girmesine engel olduğunu belirtmişti.



#BM
#Husiler
#Stephen Rothwell O'Brien
#Yemen
7 yıl önce