|

Huzurevinde insanlık dışı muamele

Cezayir'in doğusundaki Batna kentinde bir huzurevinde kaydedilen görüntüler büyük tepki çekti. Yaşlılara yapılan acımasız ve insanlık dışı davranışların yer aldığı video, sosyal medya hızla yayıldı.

Yeni Şafak
15:21 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 15:31 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Cezayir'deki yaşlıların yaşadığı dram.
Cezayir'deki yaşlıların yaşadığı dram.

Cezayir'in doğusundaki Batna kentinde bir huzurevinde çekilen ve sosyal medya sitelerinde yayılan video büyük tepki çekti. Islak zeminin üzerinde yatan, kalorifere bağlanan ve tekerlekli sandalyede düşmemek için çaba sarf eden yaşlıların görüntüleri Cezayir halkını ayağa kaldırdı.

Huzurevi bahçesinde çöpün içinde atılmış etler üzerlerine konan sinekler, kirli yataklarda yatmak zorunda bırakılan, her tarafı pislik içinde olan odalarda bırakılan huzurevi sakinleri, sağlık problemleriyle karşı karşıya. Yaşlılar, yerde ve duvarlarda insan dışkısı bulunan hijyen ve sağlıktan çok uzakta olan huzurevinde yaşamak zorunda kalıyor.



Soruşturma başlatıldı


Al jazeera'nın haberine göre; sosyal medyada yayılan videodan sonra Ulusal Dayanışma Aile ve Kadından Sorumlu Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklamada, "Görüntülerin sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanmasından sonra, Batna eyaletindeki huzurevinde ikamet edenlere yapılan muameleden dolayı birçok görevli hakkında soruşturma başlatıldı.” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz ay Cezayir’in Boumerdes bölgesindeki bir okulda iki kapı arasında sıkıştırılan otistik bir çocuğun videosu, öğretmenin kovulması çağrıları üzerine soruşturma başlatılmıştı.


#Cezayir
#Boumerdes Bölgesi
#Batna Kenti
5 yıl önce