|

İdlib'e cuma bombası

Suriye'de bir cuma daha kana bulandı. Ancak bu kez Esed güçlerinin doğrudan bir camiyi hedef aldığı öne sürüldü. İdlib kentindeki bombalı saldırıda en az 70 kişi hayatını kaybetti

.
00:00 - 3/11/2012 السبت
Güncelleme: 22:44 - 2/11/2012 الجمعة
Yeni Şafak
İdlib'e cuma bombası
İdlib'e cuma bombası

Cuma namazı sonrası Suriye'nin bir çok kentinde muhalifler sokağa dökülüp Beşşar Esed rejimini protesto ederken, İdlib kentinde büyük bir katliam yaşandı. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Rus yapımı savaş uçaklarının İdlib kentinin Harm beldesinde muhaliflerin yoğun olduğu yerler ile bir camiyi bombalaması sonucu 70 kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralandığını, çok sayıda evin de yıkıldığını kaydetti. Beldeden iletişimin kesilmesi sebebiyle sağlıklı bilgi alınmadığını belirten SRGC, olayı 'katliam' olarak nitelerken ölü sayısının yükselmesinden endişe duyduğunu dile getirdi. Aynı gün Şam'ın bazı banliyölerine hava destekli operasyonlarda da 18 kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor.

FiLiSTiNLiLER DE iKiYE BÖLÜNDÜ

Bu arada muhalifler, Özgür Suriye Ordusu'nun kuzeydeki İdlib kentinde stratejik önemdeki iki noktayı ve başkent Şam'ın Duma bölgesinde bir polis karakoluyla belediye binasını ele geçirdiğini bildirdi. Diğer taraftan Suriye'deki savaş, uzun yıllardır bu ülkede yaşayan Filistinlileri de böldü. Beşşar Esed yanlıları ile muhalif Filistinliler arasındaki gerginliğin giderek tırmandığı ve çatışmaya dönebileceği iddia ediliyor.

٪d سنوات قبل