|

İki liderin görüşmesi Rus basınında

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kriz sonrası ilk görüşmesi dün gerçekleşti. Krizin sonrası bu önemli görüşmeye Rus basını da ilgi gösterdi.

Yeni Şafak
10:07 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:50 - 10/08/2016 Çarşamba
DHA

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kriz sonrasındaki ilk görüşmesi Rus basınında geniş yankı buldu.


Ria Novosti,

tarihi görüşmeyi "Pozitif anahtar: Putin ve Erdoğan'ın krizin ardından ilk görüşmesi" başlığıyla duyurdu. Haberde görüşmenin el sıkışarak başladığı, tarafların işbirliğine ilişkin tüm konuların masaya yatırıldığı ve toplantının bir hayli olumlu geçtiğine dikkat çekildi.



İtar Tass,

iki liderin görüşmesini "Putin ve Erdoğan, Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerini düzeltmeye odaklandılar" manşetiyle okurlarına duyurdu. Haberin içeriğindeyse iki liderin görüşmede uçak krizine pek değinmeden 8 aydır gerileye ikili bağların düzelmesi için yapılacak çalışmalara konsantre olduklarını ifade etti.



Gazeta Ru gazetesi,

"Yeniden birlikte, yeniden yan yana" başlığıyla haberini okuyucuya sundu. Haberin detayında ise Erdoğan ile Putin'in el sıkışarak görüşmeye başlandığına dikkat çekildi. Haberde "Rus lider bu görüşmenin Türkiye'deki zor iç siyasi durum koşulları altında gerçekleştiğinin altını çizdi. Türkiye Cumhurbaşkanı ise daha iyimserdi. Putin'e darbe girişimi ardından kendisini araması sebebiyle teşekkür eden Erdoğan, Rusya ve Türkiye'yi büyük işlerin beklediğine dair söz verdi." ifadelerine yer verdi.



RBK

yaptığı haberde "Türkiye ile buzların erimesi" başlığını tercih etti. Haberde iki liderin uçak krizi üzerinde pek durmadığını ve ekonomik işbirliğini adım adım düzeltme konusunda anlaştıklarını söyledi.



MİR.24

ise Erdoğan ve Putin'in kriz öncesi ilişkilere geri döndüklerini belirttiği haberde görüşmenin ekonomik ilişkiler üzerinde yoğunlaştığını söyledi












#Erdoğan
#Putin
#Rusya
8 yıl önce