|

İki yıl önce çöplükte buldu bugün her şey değişti

Dünyada ne yazık ki hayata gözlerini terk edilmiş şekilde açan pek çok bebek bulunuyor. Bazıları daha yaşamının ilk günlerinde bakımsız ve ilgisiz kalarak ölürken, bazıları ise kendilerine yardım eli uzatan insanlar sayesinde yaşama tutunuyor. 2 yıl önce çöplerin arasına yaşayan Nika, şanslı olanlardan biri.

Yeni Şafak
18:08 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 15:17 - 5/04/2016 Salı
Diğer

Haiti'de oldukça yaygın görülen hydrocephalus rahatsızlığı doğuştan gelen bir çeşit beyindeki anormallik. Haitili bebeklerde sıklıkla karşılaşılan bu durum, istatistiklere göre çoğunlukla ölümle sonuçlanıyor. Genelde ailesi tarafından terk edilen, ya da hastanede gerekli bakımı göremeyen bu bebeklerin %99'u yaşamını yitirmekte. Nika da doğuştan bu rahatsızlığı taşıyan bir bebek. Ailesinin durumu kötü olduğu için hayatının ilk günlerini çöplükte geçirmiş.



Hürriyet'te yer alan habere göre, Sarah Conque adlı bir blog yazarı tarafından fark edilen Nika'nın hayatı bu karşılaşmayla bir anda değişmiş. Haiti'de bir görev sebebiyle bulunan Sarah, Nika'ya yardımcı olamadan eğitimini tamamlamak üzere ABD'ye dönmüş ancak, Haiti'ye en kısa zamanda geri gelerek Nika'yı kurtaracağına söz vermiş.





Sarah, bu sözünü tutarak kısa bir süre sonra Haiti'ye döndü ve küçük Nika'nın hayatını değiştirdi. Nika'nın kanuni olarak himayecisi olamayan Sarah, Nika'nın annesinin izniyle onun bakım masraflarını üstlendi ve hayata bağlanması için tüm imkanlarını seferber etti. Tıbbi destek ve gösterilen ilgiyle hızlı bir şekilde toparlanan Nika, aradan geçen iki yılın ardından artık bambaşka bir görünüme sahip.



Annesi son derece ilgisiz ve eğitimsiz olan Nika'nın şansı, Sarah gibi onunla yakından ilgilenecek bir yardım meleğine sahip olması. Sarah, Nika'yı bulduğu anı şöyle anlatıyor; "Çöplüğün içinde bir evde, pirinç çuvalının üstünde yalnız başına yatıyordu. etrafında köpekler vardı. Çok zayıf görünüyordu ve daha 11 aylıktı."





Aradan geçen 2 yıllık mücadelenin ardından Sarah, Nika için verdiği mücadeleyi kazandı ve artık yasal olarak küçük kızın himayecisi oldu. Nika'yı alıp daha güzel bir hayat yaşayacağı ABD'ye götüren Sarah, onun hayatını kurtarmış olmaktan dolayı oldukça mutlu. Geçtiğimiz günlerde 2 yaşına basan Nika artık çok daha sağlıklı ve mutlu görünüyor. Tedavisi hala süren Nika için gelecek Sarah sayesinde artık daha parlak.





#hydrocephalus
#Nika
#Haiti
8 yıl önce