|

İKT'den 'insani yardım forumu'

İslam Konferansı Teşkilatı Başkanı İhsanoğlu tüm İslam ülkelerindeki yardım kuruluşlarını bir çatı altında toplayacak 'İnsani Yardım Forumu' oluşturduklarını açıkladı.

Memduh İşbilen
00:00 - 9/03/2008 Pazar
Güncelleme: 00:26 - 9/03/2008 Pazar
Yeni Şafak
İKT'den 'insani yardım forumu'
İKT'den 'insani yardım forumu'

İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) İslam ülkelerindeki insani ve yardım kurumlarının “İnsani Yardım Forumu” adıyla tek şemsiye altında toplanacağını açıkladı. Karar İKT başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından Senegal'in başkenti Dakar'da 13-14 Mart 2008 tarihleri arasında yapılacak İslam Konfernası Teşkilatı (İKT) Zirvesi öncesi düzenlenen “İKT İnsani Yardım Forumu 1. İstişare Toplantısı'nda açıklandı. Toplantıya, İhsanoğlu'nun yanısıra Senegal Başbakanı Cheikh Aguibou Soumare ve 57 İslam ülkesinden 100'e yakın yardım kuruluşu katıldı. Türkiye'yi ise Deniz Feneri Derneği, İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma (İBS) Derneği, İnsani Yardım Vakfı ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) temsil etti.

GAZZE'YE 4 TIR İLAÇ

İhsanoğlu verdiği demeçte, “İslam dünyasında meydana gelen büyük felaketlere, karşı İslam ülkelerini seferber etme gayretindeyiz. Üyemiz olan ülkelerdeki insani ve sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdik ve başarılı olduk” dedi. İhsanoğlu, 3 gün önce Gazze'ye 4 büyük tır ilaç gönderildiğini bildirdi. İhsanoğlu, “Fakat bunları iyi bir noktaya getirmek ve faaliyet yapan kuruluşları bir şemsiye altında toplamak için Senegal'da bu kongreyi yapıyoruz. Çıkacak kararları 13 Mart'ta Dakar'da yapacağımız İslam Zirvesine götüreceğiz.' dedi.


Türkiye'de kurulacak

İKT Başkanı İhsanoğlu, İstişare Toplantısı'nın büyük ilgi gördüğünü, Türkiye'den iyi bir katılım olduğunu söyledi. Deniz Feneri Başkanı Engin Yılmaz ise, Deniz Feneri'nin yardım kuruluşlarını tek çatı altında toplama projesi üzerinde 2 yıldır çalıştıklarını bildirdi. Mayıs 2006 İstanbul'da Dolmabahçe sarayında İKT başkanlığında bir toplantı düzenlediklerini söyleyen Yılmaz, 'Bugün Senegal'de İnsani yardım kuruluşunu kurmuş olduk. Deniz Fenerinin sekreterliğini yürüttüğü dünyanın değişik bölgelerinden 7 sivil toplum kuruluşu imza attılar. Söz konusu İnsani Yardım örgütü Türkiye'de kurulacak. ' açıklamasında bulundu.



16 yıl önce