|

İngiltere vize için parmak izi alacak

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird, vize başvurusunda bulunanlardan artık dijital fotoğraf ve parmak izi alacaklarını söyledi.

Abdullah Yıldırım
00:00 - 6/12/2007 Perşembe
Güncelleme: 00:04 - 6/12/2007 Perşembe
Yeni Şafak
İngiltere vize için parmak izi alacak
İngiltere vize için parmak izi alacak

İngiltere, vize başvurusu yapan kişilerden dijital fotoğraf ve parmak iziyle veri toplayacak. İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Nick Baird, başkonsolos Barbara Hay ile bir toplantı düzenleyerek vize işlemlerine getirilen “Biyometrik veri alımı” uygulaması hakkında bilgiler verdi. Güvenliği artırmak ve işlemleri hızlandırmak için böyle bir uygulamayı başlattıklarını belirten Baird, “Biyometrik verilerin alınmasıyla 2 ile 5 yıllık uzun süreleri kapsayan premium vize uygulamasına da yeniden başlayacağız. Bu vize, İngiltere'yi düzenli olarak ziyaret eden ve hiçbir problem yaşamamış kişilere verilecek” diye konuştu.

Türkiye'nin vize başvuru konusunda 7'nci olduğunu belirten Baird, “2006'da Türkiye'den 70 binin üzerinde başvuru yapıldı. Bunların yüzde 90'ına vize verildi. Bu yıl vize başvuruları yüzde 10 oranında arttı” dedi. Baird, biyometrik veri alımı sisteminin bakanlar, üst düzey bürokratlar, diplomatlar ve 5 yaşın altındaki çocuklarda uygulanmayacağını söyledi. ABD'nin de uyguladığı sistem, 2 yıl içinde bütün AB ülkelerinde uygulanacak.

16 yıl önce