|

İngiltere'de korku toplumu oluşturuluyor

Cihan
00:00 - 18/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 09:51 - 18/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
İngiltere'de korku toplumu oluşturuluyor
İngiltere'de korku toplumu oluşturuluyor

İngiliz İç İstihbarat Servisi MI5'ın eski başkanı Dema Stella, Londra hükümetinin insanların özel hayatlarına müdahelede bulunduğunu belirterek, "Hükümet yetkilileri yeni yasaları yürürlükten geçirmek için insanları korkutma politikası izliyor" dedi.

Dame Stella'nın açıklamaları, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın polis ve güvenlik güçlerine daha fazla yetki vererek gözetimi artırmaya yönelik planı yayınlayacağı zamana denk gelmesi dikkat çekti.


İnsanları korkutarak bu sorunun çözülemeyeceğini belirten Stella, "Ben emekli olduğumdan beri hükümetin bazı kararlarına karşı olmam nedeniyle daha fazla özgür hissediyorum kendimi. Özellikle de insanların özel hayatına müdahale eden yasalara karşı çıktığım zaman. Eğer hükümet bu tür yasaları geçirmek için insanları korkutmaya çalışıyorsa, bilinmelidir ki bu çok büyük bir risktir. Bu, insanlara korku ve polis devleti psikolojisi altında yaşadığı hissini verir" diye konuştu.


Dema Stella'nın açıklamalarına İçişleri Bakanlığı'ndan cevap gecikmedi. İçişleri Bakanlığı (Home Office), gözetim için alınan tüm önlemlerin orantılı ve yerinde olacağı açıklamasını yaptı.


İçişleri Bakanlığı'ndan ismini vermek istemeyen bir yetkili, İngiliz basınına konuyla ilgili şunları söyledi: "Hükümet şu konuda çok açık; Eğer gerekiyorsa ve yerindeyse bu tür uygulamalar yerine getiririlir. Bunun halkın güvenliği için daha iyi olduğunu düşünüyoruz"



15 yıl önce