|

İngiltere'deki gençler Ramazan coşkusunu paylaşıyor

İngiltere'nin farklı bölgelerinde yaşayan Zain, Amana ve Nuha, Ramazan ayı boyunca oruç tutan milyonlarca Müslüman arasında yer alıyor. Zain, Ramazan ile ilgili "Büyük bir şeyin parçası olduğunuzu hissettiriyor." diyerek duygularını ifade ederken, Amana ise Ramazan ayının temel değerlere geri dönmek için yılın çok güzel bir zamanı olduğunu söyledi.

14:05 - 29/04/2022 Cuma
Güncelleme: 14:19 - 29/04/2022 Cuma
Yeni Şafak
​Galler'in güneyinde yer alan Swanseda okuyan Nuha Ramazan ayında kendini geliştirmeye, düşünmeye odaklandığını söyledi.
​Galler'in güneyinde yer alan Swanseda okuyan Nuha Ramazan ayında kendini geliştirmeye, düşünmeye odaklandığını söyledi.

Galler'in güneyinde yer alan Swanseda okuyan Nuha Ramazan ayında kendini geliştirmeye, düşünmeye odaklandığını söyledi. 13 yaşındaki Nuha, "Telefonla çok uğraşıyordum ve bunu fark ettim." dedi.

BBC'nin aktardığına göre Zain "Sadece oruç tutmak değil. Ramazan'ın büyük bir kısmı da sadaka vermek ve insan olarak kendini geliştirmektir. Ramazan ayı boyunca ana tema, hayır kurumlarına para bağışlamak ve hayır kurumlarına başka şekillerde katkıda bulunmaktır." dedi.

22 yaşındaki Amana ise "Temel değerlerinize geri dönmek için yılın çok güzel bir zamanı. Gereksiz alışkanlıklarınızdan nasıl kurtulacağınızı öğreniyorsunuz." dedi.

Amana, Zain ve Nuha aynı duyguları paylaşıyor.

  • Amana, "Dünyanın dört bir yanındaki tüm Müslüman toplulukla bağlantı kurmak gerçekten harika, gerçekten ilginç hissettiriyor." dedi.
  • "Hepimizin Ramazan'la bağlantılı olduğumuzu ve hepimizin aynı zorluklardan geçtiğimizi bilerek, dininizi kendi yönteminizle öğrenerek, hepimiz inancı farklı şekillerde deneyimliyoruz." diyerek sözlerine devam etti.
#Galler
#İngiltere
#Ramazan
#Müslüman
2 yıl önce