|

İpini kopardı

İsrail polisi Doğu Kudüs’te seyyar duvar örerken İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked, 12 yaşındaki Filistinli çocukların da hapsini istedi. Filistin'in Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şevbeki de gözler önünde cinayet işleyen İsrail’in çok ileri giderek tüm kırmızı çizgileri aştığını vurguladı.

Yeni Şafak
04:00 - 20/10/2015 Salı
Güncelleme: 23:58 - 19/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Filistin'in Kahire Büyükelçisi Cemal eş-Şevbeki, İsrail'in Filistinlilere karşı saldırılarında çok ileri gittiğini ve tüm kırmızı çizgileri aştığını söyledi. Mısırlı bazı siyasi parti ve aktivistlerin Kahire'deki Filistin Büyükelçiliği'ne “Filistin halkıyla dayanışma” ziyareti ardından büyükelçinin yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail gelişigüzel ve herkesin gözü önünde cinayet işlemesiyle halkımıza karşı çok ileri giderek tüm kırmızı çizgileri aştı. Bu olaylar insanlığın alnında bir rezalet ve kara leke olarak kalacaktır” dedi. Bu suçlara karşı sessiz kalınmaması gerektiği belirtilen açıklamada, “İsrailin bu amansız saldırılarına karşı kendi topraklarında örnek bir duruş gösterip sebat eden Kudüs, Gazze ve Batı Şeria halkını selamlıyorum” ifadelerini kullandı.







DOĞU KUDÜS'E SEYYAR DUVAR


İsrail polisi, Doğu Kudüs'te Filistinlilerin yaşadığı Cebel el-Mukebbir Mahallesi'nin yakınına seyyar duvar ördü. Polisin öğleden sonra yerleştirdiği 100 metre uzunluğundaki duvarın üzerinde “polis geçici seyyar barikatı” yazısı dikkat çekti. İsrail polisinden ise duvarın neden yerleştirildiğine ve uzatılıp uzatılmayacağına dair bir açıklama yapılmadı. Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'ün birçok mahallesine kontrol noktaları kurması ve seyyar duvar örmesini kınadı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bunun uluslararası kararlara açıkça meydan okuma olduğu belirtildi.



ÇOCUKLARA HAPİS






Filistinlilere topyekün savaş ilan edilmesini isteyen İsrail Adalet Bakanlığı Ayelet Shaked, terör saldırılarına katılan 12 yaş üstü çocukların yargılanmasını istedi. Ceza kanununda değişiklilik yapılmasını savunan Eyalet, gerekçe olarak 12 Ekim'de yaşıtı bir Yahudi çocuğa saldıran 13 yaşındaki Filistinli Ahmed Manasra'nın cezaevine konulamamasını gösterdi.



Linç edilen Eritreli öldü






İsrail'in güneyindeki Beerşeba şehrinde düzenlenen silahlı saldırıda, polis tarafından “saldırgan zannedilerek vurulduktan sonra çevredeki Yahudiler tarafından linç edilen” Eritre asıllı sığınmacı hayatını kaybetti. İsrail basınında çıkan haberlere göre, dünkü Beerşeba saldırısının faili olarak açıklanan iki kişiden birinin saldırgan olmayıp Eritreli bir sığınmacı olduğu anlaşıldı.



Soluğu İsrail'de aldı






Göreve başlar başlamaz ilk yurt dışı ziyaretini İsrail'e gerçekleştiren ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Yapılan açıklamada, “Batı Kudüs'te gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki stratejik işbirliği ve karşılaşılan sorunlar ele alındı. Bugün İsrail'in güneyinde ABD ve İsrail ordusu tarafından ortak bir tatbikat başlatıldı” denildi.



ÖRNEK EĞİTİMCİ görüntülendi


İsrail Eğitim Bakanı Naftali Benett, belinde silahla görüntülendi. Yediot Ahronot gazetesinin 'Bennet kanunu eline aldı' başlığıyla verdiği haberde, Benett'in taşıdığı silahın Glock olduğu belirtildi. Geçtiğimiz günlerde Kudüs Belediye Başkanı Nir Barakat, Sivil Yahudilere silahlarını yanlarında taşımaları çağrısında bulunmuştu.



Çalıntı kent


Yahudi yerleşimciler Kudüs'te Filistinlilere ait 2 eve el koydu. Devlet Başkanlığı Divanı'na bağlı Kudüs İşleri Müsteşarı Avukat Ahmed er-Ruveydi, Filistinlilere ait çok sayıda evin “el koyma” tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Yerleşimciler Silvan'da “Davud” adında Yahudi kenti kurmak istiyor” dedi.


#israil
#filisin
#Yahudi yerleşimciler
9 yıl önce