|

Irak'a operasyonu asker değil muhalefet istiyor

Amerika'nın eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris Türkiye'de son günlerde gündeme gelen Kuzey Irak'a askeri müdahale tartışmalarını değerlendirdi. Parris, askerlerin müdahale riskini anladığını ancak bazı laik partilerin, askeri Kuzey Irak'a sokmak için kışkırtıcılık yaptıklarını söyledi

Washington
00:00 - 7/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:09 - 7/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Irak'a operasyonu asker değil muhalefet istiyor
Irak'a operasyonu asker değil muhalefet istiyor

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Mark Parris, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, Kuzey Irak'taki PKK kalelerini vurmanın “risksiz olmadığını anladığı”nı ve “Türk generallerinin sınırı geçmeye gerçekte pek istemediğini” savunurken, olası bir operasyonun ABD ve Mesut Barzani'yi daha da yakınlaştırabileceğini söyledi. Tanınmış düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü'nde çalışmalarda bulunan Mark Parris, Washington Times gazetesinde yayınlanan yorumunda Kerkük referandumunun ertelenmesinin de Türkiye'nin başlıca stratejik önceliliklerinden biri olduğunu, operasyon olması halinde ABD'nin Kerkük konusunda Barzani'yi ikna etmede daha da zorlanabileceğini yazdı.


ERDOĞAN SAVUNMADA

Diğer yandan operasyon taleplerinin, askerlerden çok “laik partiler”den geldiğini öne süren Parris, bunun da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın savunma pozisyonuna geçmesine yol açtığını dile getirdi.

17 yıl önce