|

İran'da uçak dağa çarptı 66 kişi öldü

İran’da 66 kişiyi taşıyan ATR tipi yolcu uçağı Tahran’dan havalanmasından 50 dakika sonra Zagros-Dena dağlarına çarparak düştü. Kazada kurtulanın olmadığı, zorlu coğrafyada arama kurtarma çalışmalarının yapılamadığı bildirildi. Uçağın daha önce de teknik sorunlar yaşadığı ifade edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:54 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Uçakta bulunanların yakınları kaza haberini alınca gözyaşlarına boğuldu.
Uçakta bulunanların yakınları kaza haberini alınca gözyaşlarına boğuldu.

İran’da 66 kişiyi taşıyan bir yolcu uçağı kalkıştan 50 dakika sonra düştü. Daha önce teknik sorunları olduğu ortaya çıkan uçağın Zagros-Dena dağlarına çarptığı belirtiliyor. Kazada kurtulanın olmadığı değerlendirilirken, bölgenin zorlu coğrafyasından dolayı arama kurtarma çalışmaları yapılamıyor.

50 dakika sonra çakıldı

İran’da 60 yolcu ve 6 mürettebat olmak üzere 66 kişiyi taşıyan yolcu uçağı, Tahran’dan Yasuc kentine doğru giderken İsfahan eyaletine bağlı Semirom ilçesinde düştü. Çift motorlu ATR-72 tipi yolcu uçağının yerel saatle 08.00’de başkent Tahran’dan Yasuc kentine hareket ettiğini dile getiren İran Aseman Hava Yolları Halkla İlişkiler Müdürü Muhammed Taki Tabatabayi, uçağın 08.50 sularında radardan kaybolduğunu söyledi.



Düşen uçak sorunluydu

Zagros-Dena dağlarına çarptıktan sonra düşen uçağın daha önce de teknik sorunlar yaşadığı belirtildi. İlk yardım kurumları tarafından yapılan açıklamaya göre, Semirom bölgesindeki rüzgarlı hava ve aynı zamanda dağların konumundan ötürü oluşan durum helikopterlerin olay yerine gitmelerine engel oldu. Uçağın düştüğü yerin kaza sonrasında tam olarak tespit edilememesi de bölgeye sevk edilen arama-kurtarma gruplarının devreye girememesine yol açtı.

#İran
#Tahran
#Zagros
#Dena
6 yıl önce