|

İran'daki ortaklık ilişkisi sona erdi

Aa
00:00 - 17/04/2008 Perşembe
Güncelleme: 12:20 - 17/04/2008 Perşembe
Yeni Şafak
İran'daki ortaklık ilişkisi sona erdi
İran'daki ortaklık ilişkisi sona erdi

Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş, İran'da kurulu bağlı ortaklığı Kian Kordsa şirketindeki ortaklık ilişkisini sona erdirerek şirketin tamamını yerel ortaklara devretti. Kordsa Global'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, şirketin İran'da kurulu bağlı ortaklığı Kian Kordsa hisselerinin yerel ortağa devrine ilişkin bilgi verildi.

İran İslam Cumhuriyetinde kurulu olan ve yüzde 60 hissesine sahip olunan Kian Kordsa şirketinin, kurulu bulunduğu ülkenin ekonomik ve alt yapı koşullarından ötürü beklenen performansı gösteremediği vurgulanan açıklamada, alındığı tarih olan 2000 senesinden bu yana artan biçimde zarar ettiği kaydedildi.

Açıklamada, şöyle denildi: "İran'a karşı uygulanan küresel yaptırımlarla dış ticaret imkanları da tıkanan ortaklığımızın konsolide mali tablolarımızdaki gösterimi içeriğinde önceki dönemlerde de değer düşüklüğü gideri oluşturulmuş ve kamuya açıklanan mali sonuçlarımıza yansıtılmıştır. Gelinen noktada ortaklık, teknik iflastan kurtulmak için sermaye arttırımına ihtiyaç duymuştur. Ancak yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı şirketimiz Yönetim Kurulu tercihini, sermaye arttırarak daha fazla risk almak yerine ortaklığı kendi çizdiği çerçeve içinde sonlandırmayı tercih etmiş ve bu yönde bir yetkilendirme yapmıştır.

Bu çerçeve, yerel ortak tarafından da benimsenmiş ve 16 Nisan 2008 itibariyle imzalanarak yürürlüğe girmiştir. Varılan anlaşma sonucunda, Kian Kordsa'nın mali imkansızlığı nedeniyle ödeyemediği 13,840,000 ABD Doları tutarındaki kredisini ve 394,234.92 ABD Doları tutarındaki faizini şirketimiz garantör sıfatıyla ödeyerek kapatmıştır. Buna mukabil yerel ortak, Kian Kordsa'nın şirketimize olan borcuna karşılık 4,700,000 ABD Doları ödeyerek Kian Kordsa'daki yüzde 60'lık hissemizi devralmıştır. İşlemler sonucu 16 Nisan 2008 itibariyle Kian Kordsa şirketindeki ortaklık ilişkimiz sona ermiş, şirketin tamamı yerel ortaklara devredilmiştir."

16 yıl önce