|

İran'dan ABD'ye gözdağı

Nükleer programından geri adım atmayan İran, 'İktidar' adı verilen yılın en büyük askeri tatbikatına başladı. 16 eyalette üç gün sürecek tatbikatta aralarında “Fecr-3, Fecr-5 ve Zilzal”ın da yer aldığı 750 adet füze kullanılacak

Tahran
00:00 - 20/02/2007 Salı
Güncelleme: 02:31 - 20/02/2007 Salı
Yeni Şafak
İran'dan ABD'ye gözdağı
İran'dan ABD'ye gözdağı

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın önceki gün Tahran'a yaptığı ziyarette, açıklamaları ile ABD'ye bir kez daha meydan okuyan İran, ülke genelinde geniş çaplı kara tatbikatı başlattı. Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi, “İktidar” isimli tatbikatın son bir yıl içindeki tatbikatların en büyüğü olduğunu söyledi. Ülkenin 16 eyaletinde dün başlayan tatbikatın üç gün süreceğini belirten Zahedi, 3 aşamada yapılacak tatbikata 20 piyade tugayının katılacağını ve değişik modellerde 750 kadar füze kullanılacağını belirtti.

YENİ SİLAHLAR DENENECEK

Tuğgeneral Zahedi tatbikatta, farklı menzillerdeki “Fecr-3”, “Fecr-5” ve “Zilzal” füzelerinin deneneceğini bildirdi. Devrim Muhafızlarının hava ve deniz kuvvetleri, bu ayın ilk haftasında, Basra Körfezi ve Umman Denizi'nde iki günlük tatbikat düzenlemişti. Tatbikatta, Rusya'dan alınan TOR-M1 füze savunma sistemleri ile “Raad” isimli orta menzilli (350 km) füze denenmişti.



17 yıl önce