|

Irkçılara tepeden tırnağa destek

Avusturya'da ırkçı Kimlikçiler Hareketi'nin 2018'de topladığı 1 milyon avrodan fazla bağışa ülke siyasetçilerinin ve ordu mensuplarının da katkıda bulunduğu ortaya çıktı.

Haber Merkezi
04:00 - 18/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 02:27 - 18/04/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 50 Müslüman’ı katleden terörist Brenton Tarrant’ın Kimlikçiler Hareketi Sözcüsü Martin Sellner ile bağlantıda olduğu ortaya çıkmıştı.
Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde 50 Müslüman’ı katleden terörist Brenton Tarrant’ın Kimlikçiler Hareketi Sözcüsü Martin Sellner ile bağlantıda olduğu ortaya çıkmıştı.

DAVADA ORTAYA ÇIKTI

Avusturya'da mülteci ve Müslüman karşıtı, ırkçı "Kimlikçiler Hareketi'nin, 2018'de topladığı bağışa ordu mensupları ve siyasetçilerin de katkıda bulunduğu ortaya çıktı. Die Presse gazetesinde yer alan haberde, "Kimlikçiler" üyeleri ve bu oluşuma ait 3 dernek ve bir işletme hakkındaki mali ceza davası duruşmasında, ırkçı oluşum üyeleriyle yan kuruluşlarının hesap işlemleri ve yapılan yardımların gün yüzüne çıkartıldığı bildirildi.

BİR EYALETTE YOĞUNLAŞTI

Haberde, bağışların özellikle ülkenin Steiermark eyaletinden geldiği vurgulanırken, oluşumun 2018’de 1 milyon 130 bin avro bağış geliri elde ettiği belirtildi. Irkçı gruba düzenli bağışta bulunan kişilerin listesinin de ortaya çıkartıldığı belirtilerek, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi’nden (FPÖ) siyasi isimler başta olmak üzere çok sayıda doktor, avukat, üniversite profesörü, ordu ve polis mensubunun da listede yer aldığı ifade edildi.


  • İslam uzmanı aylık bağışçı
  • Avusturya kamuoyunun yakından tanıdığı, Suriye asıllı "İslam Uzmanı" olarak televizyon programlarına katılan Laila Mirzo’nun da ırkçı oluşuma aylık yardımda bulunanlar listesinde yer alması dikkati çekti. İslam ve Müslümanlara yönelik olumsuz görüşleriyle bilinen Mirzo’nun ırkçı, mülteci ve Müslüman karşıtı bir gruba finansal destekte bulunması, Avrupa’da kimi Orta Doğu kökenli isimlerin Müslümanlara karşı bilinçli olarak kullanıldığı yorumlarına yol açtı.

#​Avusturya
#Kimlikçiler Hareketi
5 yıl önce