|

İrlanda'da bir piskopos daha istifa etti

İrlanda'da çocuk tacizi raporunda adı geçen bir piskopos daha istifasını sundu

Aa
00:00 - 23/12/2009 Çarşamba
Güncelleme: 21:22 - 23/12/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
İrlanda'da bir piskopos daha istifa etti
İrlanda'da bir piskopos daha istifa etti

İrlanda'da büyük kızgınlığa yol açan "rahiplerin çocuk tacizi" raporunda adı geçen bir din adamı daha istifasını sundu.

İrlanda devlet televizyonu RTE'nin haberine göre, raporda "haberdar edildiği taciz olayının araştırılması için gerekeni yapmamakla" itham edilen Kildare ve Leighlin Piskoposu Jim Moriarty'nin, Papa 16. Benediktus'a istifasını sunduğu bildirildi.

Dublin bölgesinde 1991-2002 yıllarında görev yapmış Moriarty'nin geçen hafta yaptığı bir açıklamada, raporda istifasına gerekçe olabilecek bir vurgunun yer almadığını öne sürdüğü, bununla birlikte Kilise'nin yararına olacaksa görevi bırakabileceğini söylediği belirtildi.

Vatikan, İrlanda hükümetinin hazırlattığı raporda adı geçen din adamlarından Limerick Piskoposu Donal Murray'ın istifasını geçen hafta kabul etmişti.

Adalet Bakanı Dermot Ahern'in 26 Kasımda kamuyouna açıkladığı rapor, 1975-2004 arası dönemde, "bazı din adamlarının 300'den fazla çocuğa cinsel tacizde bulunduğunu ve bu yöndeki şikayetlerin Dublin bölgesindeki din otoriteleri ve diğer kilise yetkililerince örtbas edildiğini" ortaya koymuştu.

Raporda adı geçen din adamlarından halen görevde olan Martin Drennan, Eamonn Walsh ve Raymond Field'ın da istifası isteniyor.

Öte yandan, din adamlarının tacizine maruz kalanları temsil eden Christine Buckley'in, Vatikan'a yazdığı açık mektupta, Papa'dan İrlanda'ya gelmesini ve taciz kurbanlarını dinlemesini istediği bildirildi.


14 yıl önce