|

Irma kabusu

Irma Kasırgası’nın merkezi, saatte 210 kilometre hızla Florida’ya ulaştı. Eyalet merkezine ilerleyen kasırga yaklaşık 2 milyon kişiyi elektriksiz bıraktı. Binlerce kişi barınma merkezlerine sığındı. Hayatı felç eden kasırga nedeniyle 4 kişi hayatını kaybetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:10 - 11/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Irma kabusu
​Irma kabusu

Milyonlarca kişinin tahliye edilmesine yol açan Irma Kasırgası’nın merkezi (gözü) Florida’ya ulaştı. Saatteki hızı yaklaşık 210 kilometreyi bulan dördüncü kategorideki Irma’nın Key West sahillerinden itibaren etkisini göstermeye başladığı kaydedildi.

50 BİN KİŞİ EYALETİ TERK ETTİ

Kasırga merkezinin, kuzeyde bulunan Florida eyalet merkezine doğru ilerlediği, kasırga nedeniyle yaklaşık 2 milyon kişi elektriksiz kaldığı belirtildi. Eyaleti zamanında terk edemeyen 50 binden fazla kişi barınma merkezlerine sığındı.


Denizle
kara birleşti

Miami’de kasırgası sonucu oluşan dalgaların 15 metreyi buldu. Şehir merkezinde bazı yerlerde su seviyesinin 60 santimetreye kadar ulaştı. Miami-Key West arasındaki karayolu tamamen sular altında kaldı. Havaalanında mahsun kalan 47 yolcuya battaniye ve yiyecek yardımında bulunuldu.


Batı yakası
tehlikede

Florida Valisi Rick Scott, sahil şeridi Tampa, St. Petersburg ve Miami gibi şehirlerde kasırganın etkili olduğunu belirterek “Batı kıyısından çok endişe duyuyorum. Vatandaşlarımızın hayatı bizim için çok önemli. Her türlü tedbiri aldık ve almaya devam ediyoruz. Florida’daki herkes için dua edin” dedi.


Jose kasırgası yön değiştirdi

Irma’nın ardından Karayipler’i vurması beklenen Jose Kasırgası ise yön değiştirdi. Meksika Körfezi’nde başlayan Jose’nin Karayip Adaları’nda etkili olup Küba üzerinden Florida ve ABD’nin diğer eyaletlerine doğru ilerlemesi bekleniyordu. Cumartesi günü Barbuda, St. Martin ve Anguilla’da etkili olan Jose’nin, saatteki hızının 240 kilometreye kadar çıkması bekleniyor. Jose’nin Virgin Adaları ve Puerto Rico’da can kayıplarına neden olabileceği ifade ediliyor.

#​Irma Kasırgası
#Florida
#ABD
7 yıl önce