|

İşgal ordusu İsrail Filistinlilere biber gazıyla saldırdı

İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'da ABD'nin Kudüs kararını protesto eden Filistinlilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırdı.

Yeni Şafak
20:31 - 19/01/2018 Cuma
Güncelleme: 20:38 - 19/01/2018 Cuma
AA
İşgal ordusu İsrail'in Batı Şeria'daki saldırıları
İşgal ordusu İsrail'in Batı Şeria'daki saldırıları

İsrail askerlerinin, ABD'nin Kudüs kararını protesto etmek için işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde gösteriler düzenleyen Filistinlilere müdahale ettiği belirtildi.

İsrail askerleri Batı Şeria'nın Kalkilya kentinde düzenlenen gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Müdahale sırasında Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandı. Atılan gazdan etkilenen onlarca Filistinli, boğulma tehlikesi atlattı.

Bu arada Kalkilya'nın doğusundaki Ceyus beldesi ile Nablus'un güney kesiminde de İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında benzer olaylar yaşandı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıdığını duyurduğu 6 Aralık 2017'den bu yana, başta işgal altındaki Doğu Kudüs olmak üzere Batı Şeria'nın çeşitli yerlerinde ve Gazze sınırında gösteriler düzenleniyor.

İsrail askerleri bu gösterilere, göz yaşartıcı gaz ve plastik merminin yanı sıra zaman zaman gerçek mermiyle müdahale ediyor.

#ABD
#Batı Şeria
#İsrail
#Kudüs
6 yıl önce
default-profile-img