|

İşgalciden skandal yasa!

İsrail’in Gazze’ye yönelik topçu ateşinde 2 Filistinli şehit düştü. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el- Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin top atışı sonucu ağır yaralanan Hüseyin Semir el-Ammur (25) ve Abdulhalim Abdulkerim el-Naka’nın (28) kaldırıldıkları hastanede şehit olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
04:00 - 28/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:53 - 28/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik topçu ateşinde 2 Filistinli şehit düştü.
İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye yönelik topçu ateşinde 2 Filistinli şehit düştü.

Filistin’de her gün yeni bir katliama imza atan İsrail, askerlerinin eylemlerini görüntülemeyi suç haline getiriyor.

Israel Hayom gazetesinden haberine göre, Yisrael Beyteynu grubunun başında bulunan Robert Ilatov, İsrail eylemlerinin fotoğraf ya da görüntü ile kayıt altına alınmasının yasaklanmasını hedefleyen tasarıyı meclise sundu. Tasarının İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman tarafından da desteklendiği kaydediliyor.

Tasarıya göre askerlerin videosunu, fotoğrafını çeken kişiler beş veya 10 yıl hapisle cezalandırılabilecek. Tasarı İsrail askerlerinin görüntülerini sosyal medyada paylaşmayı da yasaklıyor.

İşlenen suçları yasallaştırıyor Filistinli Gazeteciler Sendikası Sözcüsü Ömer Nezzal yasa tasarısının, İsrail güçlerinin Filistin halkına karşı işlediği suçların yasallaştırılması anlamına geldiğini belirtti.

İsrail’in işlediği savaş suçlarının Uluslararası Ceza Mahkemesine taşınacağı bir zamanda böyle bir tasarının gündeme getirildiğine dikkati çeken Nezzal, “Filistinli gazetecilerin, İsrail askerlerinin insan hakları ihlallerini belgeleyen fotoğraf ya da görüntü almalarının yasaklanmasını hedefleyen yasa tasarısıyla, işgal güçlerine daha fazla suç işleme imkanı verildiğini ve bu kanun aracılığıyla cezadan ve uluslararası adaletten kurtulmak istendiğini” ifade etti.

#Gazze
#İsrail
#Filistin
#Ömer Nezzal
6 yıl önce