|

İşgali anlatan İsrailli yönetmen siyonistlerin hedefinde

Filistin'deki yasa dışı yerleşimci işgalini anlatan Başka Ülke Yok’un İsrailli yönetmeni Yuval Abraham, ölüm tehditleri aldığını açıkladı. “Sağcı İsrailli çete” diye nitelediği bir grubun ailesini de tehdit ettiğini belirten Abraham, “İsrail’e dönüş uçuşumu iptal ettim” dedi.

04:00 - 29/02/2024 Thursday
Güncelleme: 03:11 - 29/02/2024 Thursday
Yeni Şafak
Yuval Abraham - Basel Adra
Yuval Abraham - Basel Adra

İsrailli yasa dışı yerleşimcilerin işgal altındaki Filistin topraklarında uyguladığı şiddeti konu alan ve 74’üncü Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) En İyi Belgesel Ödülü'nü kazanan “Başka Ülke Yok” (No Other Land) adlı belgesel filmin İsrailli yönetmeni Yuval Abraham, bir grup sağcı İsraillinin ailesinin evine gelip kendisini tehdit ettiğini açıkladı. 25 Şubat'ta ödül törenindeki konuşmasında filmin yardımcı yönetmeni Filistinli Basel Adra’nın Masafer Yatta bölgesinde işgal altında yaşadığını ve onun tehlikede olduğunu anlatan Abraham, “Ben İsrailliyim, filmin yardımcı yönetmeni Basel Adra ise Filistinli ve sadece 2 gün sonra aynı olmadığımız bir ülkeye döneceğiz. Ben sivil düzen altında yaşıyorum, Basel ise askeri düzende. Birbirimize sadece 30 dakika uzaklıktayız. Benim oy kullanma hakkım var, onun yok. Benim bu ülkede özgürce hareket etmeme izin veriliyor, Basel ise milyonlarca Filistinli gibi kilit altında ve işgal altındaki Batı Şeria'da. Aramızdaki bu eşitsizlik sona ermeli” demişti. Abraham, Berlinale'deki konuşmasından sonra kendisi ve ailesine yönelik tehditler aldığını söyledi. Abraham, sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, “Sağcı bir İsrailli çete dün beni aramak için ailemin evine geldi ve gece yarısı başka bir kasabaya gitmek durumunda kalan aile üyelerimi tehdit etti” dedi.


ALMANLAR YAFTALADI

Hâlâ ölüm tehditleri aldığını ve İsrail’e dönüş uçuşunu iptal etmek zorunda kaldığını belirten Abraham, Berlinale'de apartheide son verilmesi çağrısında bulunduğu konuşmasının, İsrail medyası ve Alman siyasetçiler tarafından anlamsızca antisemitik olarak yaftalandığını ve söz konusu sıkıntıları bundan sonra yaşadığını kaydetti. Abraham, Almanların antisemitizmi, yalnızca İsrail'i eleştiren Filistinlileri susturmak için değil aynı zamanda kendisi gibi Gazze'deki cinayetlere son verecek ve İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına izin verecek bir ateşkesi destekleyen İsraillileri de susturmak için kötüye kullandığını ve böylece kavramın içini boşaltarak tüm dünyadaki Yahudileri tehlikeye attığını ifade etti. Büyükannesinin Libya'daki bir toplama kampında dünyaya geldiğini ve büyükbabasının aile fertlerinin çoğunun Holokost sırasında Almanlar tarafından öldürüldüğünü ifade eden Abraham, Alman politikacıların antisemitizm terimini ailesini tehlikeye atacak biçimde kendisine karşı silah olarak kullanma cüretini göstermelerine öfkelendiğini belirtti.


#yönetmen
#Gazze
#işgal
#İsrail
#tehdit
2 months ago