|

IŞİD'in rehin aldığı 4 Türk'ü Türkmenler kurtardı

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) geçtiğimiz hafta kaçırdığı Türk vatandaşların ardından dün 15 Türk işçiyi daha kaçırıldığını iddia etti. Ancak rehinelerin bugün serbest bırakılmasıyla 15 kişinin değil 4 kişinin kaçırılmış olduğu ortaya çıktı. Rehinelerin serbest bırakılmasında Türkmenlerin katkısı olduğu belirtilirken, rehinelerin Süleymaniye üzerinden Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi.

Çetiner Çetin
00:00 - 19/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:12 - 19/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
IŞİD'in rehin aldığı 4 Türk'ü Türkmenler kurtardı
IŞİD'in rehin aldığı 4 Türk'ü Türkmenler kurtardı

Kerkük'ü Tikrite bağlayan karayolu üzerinde bulunan El-Dor kasabasında çalışan rehinelerin serbet bırakıldığı bildirdi. Daha önce 15 Türk işçinin kaçıldığı iddia edilmişti. Ancak IŞİD'in kaçırdığı Türk işçi sayısının 4 kişi olduğu belirlendi. Kaçırılan diğer işçilerinin ise Türmenistan kökenli olduğu belirlendi. Dün akşam saatlerinde IŞİD ile görüşme trafiği başlatan yerel yetkililerin girişimi ve görüşme trafiğinin ardından çalışanların serbest bırakıldığını ve Türkmenler tarafından teslim alındığı ifade edildi.

Kaçırılan işçilerin isimleri

El-Dor'da kaçıırlan işçilerin 4 tanesinin Türk kökenli oldugu belirlendi. Kaçırılan diğer 27 işçinin ise Türkmenistan kökenli olduğu öğrenildi. Serbest bırakılan Türkler ise şöyle; Fatih Önder, Ömer Asil, Cem Tezel ve Recep Kara.

Rehineler Süleymaniye üzerinden Türkiye'ye gönderilecek

El-Dor kasabasından kaçırılan aralarında 4 Türk'ünde bulunduğu 27'si Türkmen toplam 44 kişilik rehine grubu için ilk görüşme trafiği bugün sabah 07:15'de başlatılmıştı. Rehineler için görüşme trafiği başlatan Kerkük il meclisi Başkanı Hasan Turan ve Kerkük il meclisi üyesi ve Irak Türkmen Cephesi(ITC) sözcüsü Ali Mehdi 4 ayrı görüşme trafiğinin sonunda rehinelerin teslim edilmesi için Kerkük'teki Arap aşiret liderlerini ikna ettiler. Türkiye saati ile 17:12'de Turan ve Ali Mehdi'ye teslim edilen rehineler için yasal işlemlerin yapılmasının ardından Süleymaniye üzerinden Türkiye'ye gönderilecekleri öğrenildi.


10 yıl önce