|

'İslam devrimi, ABD'ye cevaptı'

"İran düşmanlarını uyarıyorum. Bugüne kadar baskılarına karşı sabrettiğimizi bilsinler. Bu, fırtına öncesi sessizlik dönemi"

TAHRAN (A.A)
00:00 - 23/11/2007 Cuma
Güncelleme: 17:08 - 23/11/2007 Cuma
Yeni Şafak
'İslam devrimi, ABD'ye cevaptı'
'İslam devrimi, ABD'ye cevaptı'

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Muhammed Ali Caferi, "şimdiye kadar düşmanların baskılarına karşı sabrettiklerini, bunun fırtına öncesi sessizlik" olduğunu söyledi. Caferi, Tahran Üniversitesinde kılınan Cuma namazından önce "Besic Haftası" dolayısıyla cemaate yaptığı konuşmada, "İran düşmanlarını uyarıyorum. Bugüne kadar baskılarına karşı sabrettiğimizi bilsinler. Bu, fırtına öncesi sessizlik dönemi" diye konuştu. İran'ı "okyanusa" benzeten Caferi, "Bu okyanus şimdilik sakin gözüküyor. Ama fırtınalı olursa tsunami meydana getirebilir" dedi.

Düşmanlarının "yakınlarında" olduğunu ve İran'ı kontrol altına almak istediğini söyleyen Caferi, "Eğer dini lider (Ayetullah Ali Hamaney), düşmanlara karşı çıkma (cihat) talimatı verirse İran halkı ve Besic güçleri düşmanların komplolarına karşı mücadele etmeye hazırdır" ifadesini kullandı. "İslam devrimi, ABD'nin otoriter tutumuna bir cevaptı" diyen Caferi, "İran düşmanlarının bugüne kadar emellerine Besic güçlerinin varlığı nedeniyle ulaşamadığını" söyledi. İran'daki gönüllü milis teşkilatının (Besic) yaklaşık 10 milyon üyesi bulunuyor.

16 yıl önce