|

İspanya'da Kral 6. Felipe dönemi

İspanya'nın yeni Kralı 6. Felipe, Kraliyet Sarayı'nın balkonuna çıkarak halkı selamladı.

Aa
00:00 - 19/06/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:54 - 19/06/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İspanya'da Kral 6. Felipe dönemi
İspanya'da Kral 6. Felipe dönemi

Parlamenter monarşiyle yönetilen İspanya'da Juan Carlos'un feragat ettiği tahta oturan oğlu Felipe görkemli bir törenle göreve başladı.

İspanya meclisinde yemin ettikten sonra eşi Kraliçe Letizia ile üstü açık bir arabayla atlı süvariler ve resmi kortej eşliğinde Madrid sokaklarından geçerek Kraliyet Sarayı'na giden Kral 6. Felipe, yollarda merakla kendisini bekleyen halkı selamladı.

Havanın çok sıcak olmasına rağmen bekleyen İspanyollar, yeni Kral geçerken "Yaşasın Kral, yaşasın İspanya" ve "Felipe, Felipe, Felipe" diye bağırdı.

Güzergah üzerinde bir balkonda asılmak istenen monarşi karşıtı cumhuriyet bayrağı ise gelen protestolar üzerine hemen indirildi. Halkın en yoğun olduğu Kraliyet Sarayı'nın önü ise İspanyol bayraklarıyla donatıldı. Meydandaki halk "Birlik içindeki İspanya asla kaybetmez" diye slogan attı.

Balkona ilk önce Kral 6. Felipe çıkarak halkı selamladı. Daha sonra protokol gereği eşi Kraliçe Letizia ve ardından kızları Leonor ve Sofia balkona çıktı. Veliaht olan ve Asturias Prensesi unvanını alan 8 yaşındaki Leonor babasının yanında, 6 yaşındaki Prenses Sofia ise annesinin yanında durdu.

Eski Kral Juan Carlos ve eski Kraliçe Sofia da süpriz yaparak, balkona çıkıp halkı selamladı. O sırada meydandan "Juan Carlos, Juan Carlos" sesleri yükseldi. Juan Carlos ve Sofia kısa bir süre sonra balkonu terk etti.

Yeni Kral 6. Felipe ve ailesi, Kraliyet Sarayı'nın balkonunda halkı selamlamaya devam etti.

10 yıl önce