|

İspanya'da teröre karşı yeni önlem

İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Charlie Hebdo adlı karikatür dergisinin Paris'teki ofisine düzenlenen silahlı saldırı sonrasında radikal, cihat yanlısı gruplarla mücadelede yeni önlemler alacaklarını bildirdi.

Yeni Şafak
17:55 - 12/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:56 - 12/01/2015 Pazartesi
AA
.
.

İçişleri Bakanı Diaz, son teknolojilerle hazırlanmış yeni kimlik kartlarının tanıtımı dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin Paris'teki terör saldırısıyla ilgili sorularını yanıtladı.


"Hükümetin, radikal, cihat yanlısı örgütlerin internet aracılığıyla yaptığı faaliyetlere karşı bir planı gelecek haftalarda onaylamasını bekliyorum" diyen Diaz, "internet aracılığıyla lojistik ve maddi destek arayan ve terörizmi öven, nefreti artıran girişimlerde bulunan cihat yanlısı terörist gruplara karşı tedbirler alacaklarını" kaydetti.


İspanya İçişleri Bakanı Diaz, bu konuda yürüttükleri çalışmalarla ilgili daha fazla detay veremeyeceğini belirterek "Demokratik sistemimiz ve özgürlüklerimiz tehdit altında. Toplumumuz, değerlerimizi ve özgürlüğümüzü kurban etmek istemiyor. Düşmanların, demokrasimize saldırmak için sistemimizden faydalanmasına müsaade edemeyiz. Bu konuda uluslararası toplum da kararlılık gösteriyor" diye konuştu.


Terörizmle mücadelede Fas ile yaptıkları işbirliğine de değinen Diaz, bu işbirliğinin özellikle Ceuta ve Melilla'da (İspanya'ya bağlı olup Fas topraklarında bulunan kentler) daha belirgin olduğunu, sadece bilgi alışverişi değil, sempatizan toplamaya çalışan terör gruplarına karşı ortak operasyonlar da düzenlediklerini ifade etti.

#ispanya
#terör
#Jorge Fernandez Diaz
9 yıl önce