|

İsrail askerleri okul bastı

Barı Şeria'nın El Halil kentinde bir okulu ağır silahlara basan işgalci İsrail askeri 9 yaşındaki çocuğu taş attığı gerekçesi ile gözaltına aldı. Duruma engel olmaya çalışan okul yöneticileri İsrail askerleri tarafından şiddet uygulandı.

Yeni Şafak
12:56 - 3/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 13:13 - 3/04/2019 Çarşamba
Diğer
Dokuz yaşındaki çocuğun okuldan götürüldüğü görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.
Dokuz yaşındaki çocuğun okuldan götürüldüğü görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

Filistin'in Batı Şeria bölgesinde insan hakları ihlalleri sürüyor. Son olarak, İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın El Halil kentinde bir okul basıp dokuz yaşındaki bir çocuğu gözaltına alması tepki çekti.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, dokuz yaşındaki Zein Idris okulu basılarak gözaltına alınıyor. İdris’in yedi yaşındaki kardeşi Taim ise ilkokul öğretmenlerinin direnişi sırasında sıraların altına saklanarak kurtuluyor. Bu sırada askerlerden biri, direnen bir öğretmeni kolunu kırmakla tehdit ediyor.

Şehidin kız kardeşi


Askerlerin, çocukları taş atmakla suçluyor. 9 yaşındaki Zein, 17 Mart günü Salfit bölgesinde bir İsrail askerinin öldürüldüğü saldırıyı düzenlediği iddia edilen ve kendisi de 19 Mart’ta İsrail askerleri tarafından şehit edilen Ömer Ebu Leyla’nın erkek kardeşi olduğu da öne sürüldü.

  • Zein kısa süre sonra serbest bırakılırken, CNN International’a konuşan Batı Şerialı insan hakları savunucuları öfkeliydi. Dokuz yaşındaki çocuğun okuldan götürüldüğü görüntüleri çeken Arif Caber,
    “En tehlikeli şey şu ki, çocukları tutukları normalleşiyor”
    tepkisini gösterdi.
#Filistin
#El halil
#Zein İdris
5 yıl önce
default-profile-img