|

İsrail Batı Şeria'ya asker yığıyor!

İsrail ordusu, Batı Şeria'daki asker sayısını artırdığını açıkladı.

Yeni Şafak
12:28 - 7/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:46 - 7/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

İsrail ordusu, Batı Şeria'daki asker sayısını artırdığını açıkladı.

AFP haber ajansı, İsrail ordusunun Batı Şeria'ya asker sevkiyatı yaptığını duyurdu. İsrail ordusunda yapılan açıklamada, "Yapılan askeri durum analizine göre, Batı Şeria bölgesine çok sayıda tabur sevk edilmesi kararı alındı" ifadesi yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump, dün akşam saatlerinde Kudüs'ü İsrail'in 'başkenti' olarak tanıdığını açıkladı. Trump'ın bu açıklaması 1995'te ABD Kongresi'nde alınan bir karara dayanıyor. O zamandan beri tüm ABD Başkanları kararı 6 aylık periyotlarla erteliyordu. Trump ise, bu skandal kararnameyi imzalayarak Ortadoğu'da yeni bir krizin kapısını araladı.

ABD'nin skandal kararına dünyanın dört bir yanından tepki yağdı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD'nin Kudüs kararından endişe duyduğunu ifade ederek"Kudüs, BMGK ve BM Genel Kurul kararları temel alınarak, iki taraf arasında doğrudan görüşmeler yoluyla en son çözülmesi gereken bir konudur." değerlendirmesinde bulundu.

Filistin Alimler Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan kararına tepki olarak İslam ümmetine intifada çağrısında bulundu.

#Batı Şeria
#Filistin
#İsrail
6 yıl önce