|

İsrail Gazze’ye saldırdı

İşgalci İsrail güçlerinin Gazze’ye düzenlediği 7 hava saldırısında iki Filistinlinin şehit olduğu bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:37 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Refah kentine bağlı Selam semtinden Salim Sabah (17) ile Abdullah Ebu Şeyha (17) şehit oldu
Refah kentine bağlı Selam semtinden Salim Sabah (17) ile Abdullah Ebu Şeyha (17) şehit oldu

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçakları ve topçu birliklerinin düzenlediği saldırılar nedeniyle Refah kentine bağlı Selam semtinden Salim Sabah (17) ile Abdullah Ebu Şeyha’nın (17) şehit olduğu, naaşlarının hastaneye getirildiği belirtildi. Gazze’nin güneyinde önceki akşam, İsrail’e ait askeri bir aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama sonucu 4 işgalci İsrail askeri yaralanmıştı.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, patlamaya sert bir şekilde cevap vereceklerini belirtmişti. Patlamayı bahane eden İsrail, savaş uçaklarıyla önceki akşam saatlerinden dün sabah saatlerine kadar Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait 7 mevziyi bombalamıştı.

  • Hamas ABD’nin suçlamalarını reddetti
  • Filistin’de Hamas hareketi, Gazze Şeridi’ndeki insani krizden kendisini sorumlu tutan ABD’nin açıklamalarını reddettiğini duyurdu. Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin söz konusu açıklamasının “İşgalci İsrail adına Filistin halkına saldırgan yaklaşımı sürdürmesi için yeşil ışık” olduğu belirtilerek, Gazze’yi abluka altında tutan ve düşmanlık besleyen, ABD’nin açıkça desteklediği İsrail’in Gazze’deki insani felaketin doğrudan sorumlusu olduğu vurgulandı. Açıklamada, ABD’nin, İsrail kuşatmasının Filistin halkını, sağlık, eğitim ve temel hizmetlerden mahrum bırakmasını da görmezden geldiğinin altı çizildi.
#ABD
#Hamas
#İsrail
6 yıl önce