|

İsrail Gazze'ye savaş uçaklarıyla saldırdı: Şehit sayısı 25'e yükseldi

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde dün akşamdan bu yana düzenlediği saldırılarda şehit olan Filistinlilerin sayısı 25'e çıktı. 115 kişinin yaralandığı belirtildi.

14:00 - 11/05/2021 Salı
Güncelleme: 14:07 - 11/05/2021 Salı
AA
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi.
İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenlendi.

Gazze'deki yerel kaynaklar, İsrail ordusunun sivillerin ikamet ettiği bir apartmana hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hedef alınan apartmanda 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 6 kişinin yaralandığı ifade edildi.


Açıklamada,
dün akşamdan bu yana devam eden İsrail saldırıları nedeniyle 9'u çocuk, biri kadın olmak üzere 25 Filistinlinin şehit olduğu, 115 kişinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusu takviye gönderdi

Öte yandan İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze sınırındaki birliklere takviye gönderildiği aktarıldı.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.




İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine de İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.




#Filistin
#gazze
#İsrail saldırısı
#Kudüs
#Mescid-i Aksa
3 yıl önce