|

İsrail güçleri Mescid-i Aksa'ya girdi

İsrail güçleri Kubbetu's Sahra'ya girerek restorasyondan sorumlu üst düzey yetkiliyle üç işçiyi gözaltına aldı. Filistin resmi haber ajansı WAFA, gözaltıların restorasyon çalışmalarını durdurmayı hedeflediğini açıkladı.

Yeni Şafak
13:11 - 3/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 10:19 - 3/08/2016 Çarşamba
AA
İsrail güçleri, Kubbetu's Sahra Camisi'ne girerek restorasyon çalışması yapan üç işçiyi gözaltına aldı.
İsrail güçleri, Kubbetu's Sahra Camisi'ne girerek restorasyon çalışması yapan üç işçiyi gözaltına aldı.

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa Külliyesinde yer alan Kubbetu's Sahra Camisi'ne girerek restorasyon çalışması yapan üç işçiyle bir üst düzey yetkiliyi gözaltına aldığı belirtildi.



İslami Vakıflar İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, idareye bağlı Teknik İşler Birimi Başkanı Bessam el-Hallak ile 3 işçi, Kubbetu's Sahra'nın restorasyonu için görev yaptıkları esnada caminin içine giren İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.



Hallak'ın Mescid-i Aksa ve Kubbetu's Sahra'daki tüm restorasyon çalışmalarından sorumlu olduğu öğrenildi.



Hedef restorasyon çalışmalarını durdurmak

Filistin resmi haber ajansı WAFA, gözaltıların İsrail güçlerinin Kubbetu's Sahra'daki restorasyon çalışmalarını durdurmak istemesinin ardından yaşandığını ve Hallak'ın bu talebe karşı çıktığını bildirdi.



Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, önceki gün yaptığı açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa muhafızları ve İslami Vakıflar İdaresi çalışanlarının da aralarında bulunduğu Mescid-i Aksa görevlilerine karşı yeni bir savaş başlattığını belirtmişti.



Son günlerde İsrailli yetkililer bulunmadan bir musluğu bile tamir edemediklerini, restorasyon için tek bir paket çimentonun yoğun uğraşların ardından külliyeye sokulabildiğini aktaran Hüseyin, daha önce bu tür ayrıntılara karışılmasının söz konusu olmadığını kaydetmişti.



Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor. Yahudiler, içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun bulunduğu Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor.



#İsrail
#Kubbetu's Sahra
#Mescid-i Aksa
#Mescid-i Aksa Külliyesi
8 yıl önce