|

İsrail lobisi Rihanna'nın twitini sildirdi

Yahudi lobisi İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki gösteren ve Filistin'e özgürlük isteyen ünlü isimlere geri adım attırmaya başladı. Twitter hesabından "Özgür Filistin" etiketine destek olan NBA oyuncusu Dwight Howard'ın twitini sildirip özür dileten Yahudi Lobisi şimdi de dünyaca ünlü sanatçı Rihanna'nın aynı etikete verdiği desteği geri çektirdi. Rihanna'nın bir yakını "yanlışlıkla yapıldı" açıklaması yaptı.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 16/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:57 - 16/07/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İsrail lobisi Rihanna'nın twitini sildirdi
İsrail lobisi Rihanna'nın twitini sildirdi

9 gündür İsrail'in yoğun saldırısına maruz kalan Gazze ve Filistin halkı için oluşturulan ve sosyal medyada #FreePalestine (Özgür Filistin) şeklinde paylaşılan hashtage destek veren ABD'li ünlü sanatçı Rihanna, 8 dakika sonra attığı tweeti sildi. Rihanna'nın tweeti, takipçilerinin baskısı nedeniyle silmesi dikkat çekti.

ABD'li ünlü şarkıcı Rihanna, dün sabah saatlerinde Twitter üzerinden başlatılan #FreePalestine hashtagine destek verdi. Rihanna'nın tweeti paylaştıktan 8 dakika sonra silmesi dikkat çekti. Takipçileri tarafından linç kampanyası başlatıldığı ve onların baskısıyla tweeti sildiği ifade ediliyor.

'Yanlışlıkla attı'

36 milyonu aşkın takipçisi olan Rihanna'nın bir yakını, ABD'li bir magazin sitesine, aslında onun tweeti atmak istemediğini yanlışlıkla attığını söyledi.

'Az önceki tweet bir hataydı'

Geçtiğimiz Cumartesi, NBA oyuncularından Dwight Howard da #FreePalestine hashtagli bir twetini önce paylaşmış, ardından silmişti. 5 milyondan fazla takipçisi olan Howard, tweeti sildikten sonra paylaştığı yazısında, 'Az önceki tweet bir hataydı. Ben bu zamana kadar Uluslararası siyaset konusunda hiç yorum yapmadım, bir daha da asla yapmayacağım. Eğer birilerini rahatsız ettiysem özür diliyorum' ifadesini kullandı.

10 yıl önce