|

İsrail, oyunu bozan Putin'e öfkeli

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı İlan Mizrahi, Rusya'nın İran ve Suriye ile yaptığı silah anlaşmalarının Orta Doğu'daki barış sürecinin temelini dinamitlediğini savundu.

Aa
00:00 - 25/10/2007 Perşembe
Güncelleme: 14:26 - 25/10/2007 Perşembe
Yeni Şafak
İsrail, oyunu bozan Putin'e öfkeli
İsrail, oyunu bozan Putin'e öfkeli

Yeni Delhi'de temaslarda bulunan Mizrahi Rus haber ajansı RİA Novosti'ye yaptığı açıklamada, İran ve Suriye ile yapılan silah anlaşmalarının Rusya-ABD ilişkilerini de bozduğunu belirterek, "En son teknolojiye sahip silahların İran'a satılması bölgedeki istikrara yarar sağlamıyor" dedi. Rusya'nın bu iki ülke ile yaptığı askeri-teknik işbirliğinin kaygıları artırdığını kaydeden Mizrahi, "Suriye, toprakların askeri güçle geri alınması gerektiği, İran da İsrail devletinin imha edilmesi gerektiği yolunda açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar hatırlardayken silah satışı kaygılarımızı artırıyor" diye konuştu.

Mizrahi, Orta Doğu sorununun radikaller ve pragmatistler arasındaki bir çatışma haline geldiğini, uluslararası topluluğun da pragmatistleri desteklemeye çalıştığını belirterek, "Radikal güçleri temsil eden Suriye ve İran ordularıyla bir işbirliğinin istikrara yardımcı olacağını sanmıyorum" ifadesini kullandı. Güvenlik Konseyi Başkanlığı görevinden istifasını geçen ay açıklayan Mizrahi, kasım ayına kadar görevini sürdürecek. Mizrahi, bir dönem İsrail gizli servisi Mossad'ın başkan yardımcısı olarak da görev yapmıştı.

17 yıl önce