|

İsrail Peres'in halefini seçiyor

İsrail meclisinde cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanma işlemi başladı. Başbakan Netanyahu ve İsrail meclis üyeleri, İsrail'in 10'uncu devlet başkanını seçmek için oy kullandı. 5 kişinin aday olduğu seçimlerin ikinci turda sonuçlanması bekleniyor.

YENİSAFAK.COM.TR/ DÜNYA
00:00 - 10/06/2014 Salı
Güncelleme: 13:11 - 10/06/2014 Salı
Yeni Şafak
İsrail Peres'in halefini seçiyor
İsrail Peres'in halefini seçiyor

İsrail meclisİ, 10'uncu cumhurbaşkanını seçmek için oy kullanma işlemine başladı. 7 yılda bir yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri, İsrail'de 'Knesset' olarak isimlendirilen hükümetinin yasama organı tarafından yapılıyor. İkinci turda sonuçlanması beklenen seçimlerde 5 aday var. Birkaç saat önce başlayan oylama işlemlerinde öne çıkan iki isim var. Şu ana kadar açılan sandıklara göre Reuven Rivlin 44 oy alırken, Meir Sheetrit 31 oy aldı. Diğer adaylar ise, şimdiden kaybetmiş gibi görünüyor.

Adaylardan birisi, Knesset Komitesi üyesi ve hukuk profesörü Reuven Rivlin. Rivlin, haberleşme 2001-2003 yılları arasında İletişim ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptı.

Cumhurbaşkanlığına bir diğer aday ise Meir Sheetrit. Sheetrit, halihazırda Knesset üyesi ve daha önce İçişleri Bakanı , Konut ve İnşaat Bakanı , Maliye Bakanı , Adalet Bakanı , Ulaştırma Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı, Kültür ve Spor Bakanı olarak görev yapmış bir isim.

Cumhurbaşkanlığına aday olan diğer isimler ise şöyle; Dalia Itzik, Dalia Dorner, Laureate Dan Shechtman.


10 yıl önce