|

İsrail Suriye'de İran'ı vurdu: 12 ölü

İsrail, Suriye'de İran hedeflerini vurdu. 12 İran askerinin hayatını kaybettiği belirtildi. İran yönetimi ise, 30 İsrail füzesinin yok edildiğini duyurdu.

Yeni Şafak
13:00 - 22/01/2019 Salı
Güncelleme: 13:21 - 22/01/2019 Salı
Yeni Şafak
İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısından bir kare. (Fotoğraf: SANA, AP)
İsrail'in Suriye'ye yönelik saldırısından bir kare. (Fotoğraf: SANA, AP)

İsrail'in Suriye'deki İran hedeflerini bir kez daha vurması, gerilimi zirveye çıkardı.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararını kabullenemeyen İsrail yönetimi, bölgede kaosu derinleştirmek amacıyla saldırganlığını tırmandırdı.



  • İsrail, Suriye’ye yönelik saldırganlığını önceki gece gerçekleştirdiği saldırılarla bir üst seviyeye taşıdı. Pazar günü, gündüz saatlerinde Şam’ın güneyi hedef alan İsrail uçakları, gece saatlerinde Suriye’de bulunan İran askeri noktalarına ve rejim mevzilerine karadan ve havadan saldırdı. İsrail, işgal altında tuttuğu Golan tepelerine yapıldığını savunduğu füze saldırısını bahane ederek önceki gün gece saatlerinde İran Devrim Muhafızları’na bağlı özel güç Feylak el-Kudüs’ün Suriye topraklarındaki üslerine ve rejim güçlerine hava saldırısı düzenledi. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da saldırıları doğrulayarak, Suriye’deki İran hedeflerine ve İran’a destek veren Şam güçlerine yönelik “çalışmalarını” sürdüreceklerini belirtti. Netanyahu, “Bizi yoketmekle tehdit edenler olacaklara yönelik tüm sorumluluğu da üstüne alır” tehdidini savurdu.

#İran
#Suriye
#İsrail
5 yıl önce