|

İsrail Suriye'yi vurdu

İsrail, Suriye'nin başkenti yakınlarına hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçaklarının Şam uluslararası havalimanı ve Lübnan sınırı yakınlarındaki Dimas kenti civarını bombaladığı belirtildi.

Yeni Şafak
12:25 - 8/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:33 - 8/12/2014 Pazartesi
Reuters
Suriye devlet televizyonu, İsrail'e ait savaş uçaklarının Şam uluslararası havalimanı ve Lübnan sınırı yakınlarındaki Dimas kenti civarını bombaladığını bildirdi.


İsrail uçakları, Suriye iç savaşı süresince Lübnan'daki Hizbullah örgütüne silah gönderildiğini gerekçe göstererek daha önce Suriye içinde hava saldırılarında bulunmuştur.


Devlet televizyonunda Pazar günü yayımlanan haberde saldırıda ölen olmadığı belirtilerek, "Düşman İsrail, Şam vilayeti sınırları içinde iki güvenli bölgeyi hedef alarak Suriye'ye karşı saldırıda bulunmuştur" denildi.


İsrail ordu sözcüsü "yurt dışından haberler" hakkında yorumda bulunmayacağını söyledi.


Şam kenti sakinleri patlama sesleri duyduklarını ifade ederlerken, aktivistler internette uçakların seyir izleri ve patlama görüntülerini yayımladı.


Haberde, Suriye ordusunun "Bazı tesislerde maddi kayıp" olduğunu ve saldırıdının el Kaide örgütünün işine yaradığı açıklaması da yer aldı.


Dimas'a yakın bir konumda bulunan Şam kentinin Qudsaya mahallesinde yaşayan bir kişi Dimas yakınlarındaki tarım için kullanılan bir hava alanının bombalandığını ifade etti.


Suriye devlet televizyonu Mayıs 2013'te İsrail uçaklarının Dimas hava alanı olmak üzere üç noktayı bombaladığını bildirmişti. Dönemin Batılı ve İsrailli yetkilileri saldırının İsrail'in 2006 yılında savaştığı Hizbullah'a gönderilecek İran füzelerini hedeflediğini ifade etmişlerdi.


Suriye'nin üç yıl önce başlayan iç savaşında herhangi bir tarafı desteklemeyen İsrail, Suriye içindeki bombalama operasyonlarını teyit edici açıklamalarda bulunmuyor.



 
#israil
#suriye
#hizbullah
9 yıl önce