|

İsrail ve Pakistan'dan ortak askeri tatbikat

İsrail, BAE, Pakistan ve İspanya hava kuvvetleri, ABD'de ortak tatbikat gerçekleştirdi. Bu tatbikat Filistin sorunu nedeiyle diplomatik ilişkileri bulunmayan Pakistan ve İsrail'in yaptığı ilk askeri tatbikat oldu.

Yeni Şafak
12:26 - 2/09/2016 Cuma
Güncelleme: 12:55 - 2/09/2016 Cuma
AA

İsrail, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan ve İspanya hava kuvvetleri, ABD'de ortak askeri tatbikat yaptı. Bu, İsrail'in Filistin sorunu nedeniyle diplomatik ilişkisi bulunmayan Pakistan ve BAE ile yaptığı ilk askeri tatbikat.



ABD ordusunun ev sahipliğinde İsrail, ABD, Birleşik Arab Emirlikleri (BAE), Pakistan ve İspanya hava kuvvetlerine ait savaş uçakları ortak tatbikat gerçekleştirdi.



İsrail ordusundan bir yetkiliden edindiği bilgiye göre, 15-26 Ağustos tarihleri arasında ABD'nin Nevada çölünde düzenlenen 'Kızıl Bayrak' adlı tatbikata, İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait 10 adet F16-I savaş uçağı katıldı. İsrail jetleri tatbikat boyunca ABD, BAE, Pakistan ve İspanya hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla birlikte ortak uçuş yaptı. Tatbikatın ardından İsrail jetleri ülkelerine geri döndü. Ordu yetkilisi, İsrail'in BAE ve Pakistan ile ortak askeri tatbikata katılmasının 'diplomatik bir anlamı olup olmadığı' şeklindeki soruya cevap vermekten kaçınırken, "tatbikatın amacının ordunun kabiliyetlerini arttırmak" olduğunu söylemekle yetindi. İsrail'in Filistin sorunu nedeniyle BAE ve Pakistan ile resmi diplomatik ilişkileri bulunmuyor.



#Pakistan
#İsrail
#BAE
#Askeri tatbikat
8 yıl önce