|

İsrail'den Halil İbrahim Camisi'ni kapattı

Halil İbrahim Camisi'ni, Yahudilerin kutsal Elul ayı başlangıcı sebebiyle bir günlüğüne İsrail tarafından katıldı.

yenisafak.com.tr. / DIŞ HABERLER SERVİSİ
00:00 - 23/07/2013 Salı
Güncelleme: 16:15 - 23/07/2013 Salı
Yeni Şafak
İsrail'den Halil İbrahim Camisi'ni kapattı
İsrail'den Halil İbrahim Camisi'ni kapattı

İsrail yetkilileri Filistin'in el-Halil şehrindeki, Hazreti İbrahim ile eşlerinin mezarının bulunduğu Halil İbrahim Camisi'ni, Yahudilerin kutsal Elul ayı başlangıcı sebebiyle perşembe günü kapatacağı bildirildi.

Filistin Haber Ajansı WAFA'da yer alan habere göre el-Halil Vakıflar Müdürü Zeyd el-Caberi, Tel Avivi yönetiminin 'kapatma' kararını kendilerine tebliğ ettiğini açıkladı. El-Caberi "İsrail bunu her sene 10 günlüğüne yapar. İsrail bu camiyi yarısı Müslümanların yarısı da Yahudilerin olmak üzere ikiye ayrılmıştır ve caminin ibadete kapatılacağı vakitler tabloya yazılmıştır'' şeklinde konuştu.

Caberi, ayrıca "İşgalci İsrail bu sistematik siyasetini caminin her köşesini ele geçirmek için artarak devam ettiriyor. Halil İbrahim Camisi tamamen Müslümanların camisidir, ibadet merkezidir, Yahudilerin hiç bir hakkı yoktur. şeklinde konuştu.

KATLİAM YAŞANMIŞTI

Cuma günü Müslümanlar için ibadete açılması beklenen Halil İbrahim Camisi'nde 1994 yılında Müslüman katliamı yaşanmıştı. 25 Şubat 1994 Cuma günü adı geçen Halil İbrahim Camisi'nde Müslümanların sabah namazını kılmakta oldukları sırada otomatik silahlarla ateş gerçekleşen saldırıda 67 kişi öldürülmüş, 300'e yakın kişi de yaralanmıştı.

11 yıl önce