|

İsrail'den İran'a ilginç benzetme: Terör ahtapotu

Dünya Ekonomik Forumu'na video konferans ile katılan İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İran'ı 'terör ahtapotuna' benzetti. Tahran yönetimiyle yapılacak bir nükleer anlaşmanın İran'a milyarlarca dolar akıtacağını belirten Bennett, anlaşma olsun olmasın İran'a yatırım yapmanın sağlıklı bir tercih olmadığını söyledi.

18:12 - 18/01/2022 Salı
Güncelleme: 18:22 - 18/01/2022 Salı
AA
İsrail Başbakanı Naftali Bennett
İsrail Başbakanı Naftali Bennett
Dünya Ekonomik Forumu "2022 Davos Gündemi"ne video konferans yönetimiyle katılan Bennett, İsrail ile Arap ülkeleri arasındaki normalleşme anlaşmalarına işaret ederek,
"Bölgede İran gibi ortak bir düşman var. Bizim gibi aşırı İslam ile savaşmak isteyen mantıklı ülkelerle iş birliğine ihtiyacımız var. Daha çok bölgesel ortak, İsrail'i çalkantılı bir bölgede sadece güvenlik değil ekonomik bir istikrar çıpası olarak görüyor."
dedi

"İRAN BİR TERÖR AHTAPOTU"

Bennett,
"İran bir terör ve istikrarsızlık ahtapotu. Başı Tahran'da ve silahlarını tüm Orta Doğu'ya gönderiyorlar, Hizbullah ile Lübnan'a Irak'a Suriye'ye, Husilerle de Yemen'e müdahale ediyorlar.
" ifadesini kullandı.

"İRAN'A YATIRIM YAPMAK SAĞLIKLI DEĞİL"

İran'ın nükleer programına ilişkin uluslararası müzakerelere de değinen Bennett, anlaşma imzalanırsa "milyarlarca doların söz konusu ahtapota akacağını ve terörün dopingli hale geleceğini, (İran'ın) daha güçlenerek bugün yaşananların iki üç katına çıkacağını" savundu.

Bennett, "anlaşma olsun olmasın" İran'a yatırım yapmanın sağlıklı bir tercih olmadığını söyledi.



#İran
#İsrail
#Terör
2 yıl önce