|

İsrail'i sarsacak istifa

İşgalci İsrail'in Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva, Genelkurmay'a sunduğu bir mektupla istifa etti. 7 Ekim'de, şefi olduğu istihbarat departmanının görevini yerine getiremediğini belirten Haliva'nın 6 buçuk ay aradan sonra istifa etmesi, katil İsrail'in, Hamas karşısında başarısız olduğunu kabul etmesinin bir göstergesi olarak görüldü.

Semih Kara
11:52 - 22/04/2024 Pazartesi
Yeni Şafak
Netanyahu ve Aharon Haliva
Netanyahu ve Aharon Haliva

Hamas'ın 7 Ekim'de işgalci İsrail'e düzenlediği Aksa Tufanı Operasyonu'ndan 6 buçuk ay sonra katil İsrail Ordusunda ilk istifa gerçekleşti. İşgalcilerin Askeri İstihbarat Şefi istifa etti.


İsrail Askeri İstihbarat Şefi Aharon Haliva

"Bunun utancını sonsuza dek taşıyacağım"


İşgalci İsrail Ordusunun Askeri İstihbarat Şefi Tümgeneral Aharon Haliva, Genelkurmay Başkanına sunduğu mektupla 7 Ekim’deki başarısızlığı üstlenerek istifa etti.


Şefi olduğu istihbarat teşkilatının misyonunu yerine getiremediğini belirten Haliva, bunun utancını sonsuza kadar taşıyacağını da mektubunda yazdı.


Netanyahu'dan ses yok


7 Ekim'den bu yana hem işgalci İsrail Ordusu'nda görevli askerlerin hem de halkın tepkilerini üzerine çeken bebek katili Netanyahu, henüz istifa etmedi.


İsrailliler, "Demokrasi düşmanı Bibi (Netanyahu)" pankartıyla eylem yapıyor.

İşgalci İsrail halkının öfkesini her geçen gün daha çok üzerine çeken Netanyahu, Tel Aviv'de on binlerce kişi tarafından yapılan dev protestolara rağmen istifa etmemekte ısrar ediyor.

#Netanyahu
#İsrail
#istifa
11 gün önce