|

İsrail’in Türkiye fobisi

Gazze’yi abluka altında tutan İsrail, hiçbir Türk kuruluşunu bölgeye sokmuyor. Tel Aviv’-in, Türkiye’nin bütün kuruluşlarına seçim bitene kadar Gazze’ye girmesine izin vermediği öğrenildi. Bu engellemeler nedeniyle Türk Kızılayı ve TİKA bölgeye giremiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 01:31 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
 İsrail, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs konusunda kararlı tutumuna karşı insani yardım misillemesinde bulundu.
İsrail, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs konusunda kararlı tutumuna karşı insani yardım misillemesinde bulundu.

İsrail’in Türkiye korkusu, 24 Haziran seçimleri için aldığı kararla gün yüzüne çıktı. İsrail, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kudüs konusunda kararlı tutumuna karşı insani yardım misillemesinde bulundu. İsrail’in, ‘Türkiye’deki seçimler bitene kadar hiçbir Türk kuruluşu Gazze’ye giremez’ kararı aldığı öğrenildi. TİKA ve Türk Kızılayı’nın bu nedenle bölgeye giremediği belirtiliyor. Ramazan faaliyetleri için Kudüs’e giden Türk Kızılayı Gazze Delegasyonu Başkanı Yiğit Olcay’ın tekrar Gazze’ye gidemediği ifade ediliyor.

İLAÇ SEVKİYATI SEÇİM SONRASINA

İsrail, geçtiğimiz gün Türk Kızılayı’nın büyük çabalarıyla 1.5 milyon TL değerinde tıbbi malzemenin Gazze’ye gönderilmesine izin verdi. Ancak ilaçların sevkiyatının seçim sonrası yapılacağı ifade ediliyor. Türkiye vatandaşı Ebru Özkan, Kadir Gecesi’ni geçirmek için gittiği Kudüs’ten dönerken İsrail polisi tarafından havalimanında alıkonuldu. Özkan’dan henüz haber alınamıyor. Davos ve Mavi Marmara saldırısının ardından normalleşmeye giren Türkiye-İsrail ilişkileri, ABD Başkanı Donald Trump’un Aralık ayında büyük elçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararı sonrasında yeniden gerildi.

#İsrail
#Türkiye
6 yıl önce