|

İsrailli analistten çirkin itiraf: Kürt Devleti ABD ve İsrail için harika olur

İsrail'de Netanyahu'ya yakın bir isim olan Joseph Frager isimli bir analist, ABD'nin Suriye'de 'başarısız' olduğunu itiraf etti ve Washington ile gizli planlarını açıkladı. Frager, "Ortadoğu’da bir Kürt devleti kurulması; ABD, İsrail ve Ortadoğu’nun geri kalanı için harika olacaktır" şeklinde skandal ifadeler kullandı. İsrail'in 'Kürt devleti' hayalleri yeni değil.

Yeni Şafak
09:12 - 26/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 09:32 - 26/12/2018 Çarşamba
Diğer
Suriye ve Irak, Ortadoğu'da yıllardır savaş ve iç çatışmaların yaşandığı iki ülke.
Suriye ve Irak, Ortadoğu'da yıllardır savaş ve iç çatışmaların yaşandığı iki ülke.

Suriye’de başarısız olan ABD, askerlerini çekme kararının ardından İsrail ile birlikte ibreyi Irak’a çevirdi. İsrail lobisinin etkili bir ismi Washington ve Tel Aviv’in Irak’ta bir Kürt devleti kurma peşinde olduğunu yazdı.

Akşam'ın haberine göre, ABD’nin Suriye’deki askerlerini çekmesinden rahatsız gibi görünen İsrail’in Washington ile birlikte gizli bir ajandayı uygulamaya koymaya hazırlandığı ortaya çıktı. ABD askerlerinin Irak'a geçmesiyle ilgili Başbakan Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen Dr. Joseph Frager çarpıcı bir yazı yazdı.

İsrailli yazardan 'Kürt Devleti' çıkışı: Zamanı geldi

Israil National News'de yazan Dr. Frager, “Time for a Kurdish State (Kürt Devleti zamanı)” başlığını attı. Frager, yazısında, “Ortadoğu’da bir Kürt devleti kurulması; ABD, İsrail ve Ortadoğu’nun geri kalanı için harika olacaktır” dedi. Frager, adeta, ABD’nin ve İsrail’in Ortadoğu planını açıkladı. Hem ABD’nin hem de İsrail’in üst düzey isimlerine yakın olan Frager, “2019’da; ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun, yeni savunma bakanının işinin bir parçası da, bir Kürt devleti kurmak olacaktır” dedi.


ABD Suriye'de başarısız oldu

Üst düzey İsrail yetkilisi, ABD’nin Suriye’den çekilmesinin iki ana nedeni olduğunu ifade etti: Birincisi, ABD’nin Suriye’de başarısız olması; ikincisi ise, Türkiye’nin Suriye’de boş alan bırakmaması” dedi.

Türkiye'den Netanyahu'ya sert tepki


Milli Savunma Bakanlığı, Netanyahu’nun TSK’nın Suriye’de düzenlediği operasyonlara ilişkin yaptığı küstah beyanata sert yanıt verdi. Açıklamada, “İsrail Başbakanının Türk Ordusu aleyhindeki yersiz, mesnetsiz ve gerçek dışı iftiralarını reddediyoruz. TSK'nın şanlı tarihi boyunca görev ve harekâtlarında, hiçbir dönem utanılacak bir husus olmamıştır. Ellerinde Filistinli çocukların kanı bulunanlar, barışın teminatı Türk Ordusu'nu karalayamaz. En zor harekat ortamlarında dahi, sivil/masum insanlar, operasyonların gecikmesi pahasına dokunulmaz olmuştur" denildi.





#İsrail
#ABD
#Türkiye
#Kürtler
#Netanyahu
#Joseph Frager
5 yıl önce