|

İsrailli generalin aynası Emine Hanım mı?

İsrail Kara Kuvvetleri komutanı General Avi Mizrahi, Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e yönelik, “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” sözlerine “aynaya bak” diye cevap verdi.

00:00 - 13/02/2009 Cuma
Güncelleme: 18:08 - 13/02/2009 Cuma
Yeni Şafak
İsrailli generalin aynası Emine Hanım mı?
İsrailli generalin aynası Emine Hanım mı?

Haaretz gazetesinin haberine göre, yabancı askeri temsilcilerin katıldığı bir toplantıda konuşan General Avi Mizrahi, Türklerin uzun yıllar önce Ermenileri katlettiğini, aynı politikanın bugün de Kürtler üzerinde sürdürüldüğünü iddia etti.


NTV'nin haberine göre, General, İsrail'i Filistin topraklarını işgal etmekle suçlayan “Başbakan Erdoğan'ın ülkesinin Kuzey Kıbrıs'ı işgal ettiğini” savundu.


İsrail Kara Kuvvetleri komutanı, Erdoğan'ın İsrail'in BM'den çıkarılması çağrısını da hatırlattı ve “Böyle bir durumda, Türkiye de İsrail'in yanına eklenmelidir.” dedi.


Kadın, çocuk, yaşlı demeden binlerce Filistinlinin katledilmesinden sorumlu olan General Avi Mizrahi'nin “aynaya bak” şeklindeki cevabı, Davos'taki çıkışa DTP'li Emine Ayna'nın verdiği cevabı hatırlattı.


DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Davos'ta düzenlenen Gazze panelinde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e “Çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyorum. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyen ve paneli terkeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek, “Siz de çocukları öldürmesini iyi bilirsiniz” diye cevap vermişti.

15 yıl önce