|

İşte Suriye’nin polisi

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla teröristlerden temizlenen şehirlerde güvenliği Türkiye’nin eğittiği Suriyeli polisler sağlıyor. Polis Akademisi 9 bin 236 Suriyeliye eğitim verip bölgeye gönderdi. Bunlar arasında en dikkat çekeni Esed ordusunda tümgeneral rütbesiyle görev yapan Abdurrezzak Aslan El Laz. El Laz polis teşkilatının sorumlusu oldu.

Osman Özgan
04:00 - 21/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:48 - 21/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Polis Akademisi 9 bin 236 Suriyeliye eğitim verdi.
Polis Akademisi 9 bin 236 Suriyeliye eğitim verdi.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terörden temizlenen bölgelerde güvenliği, Türkiye’nin eğittiği Suriyeli polisler sağlıyor. Polis Akademisi, bölgeden ve Türkiye’deki kamplardan seçilen 9 bin 236 Suriyeliyi eğitip bölgeye gönderdi.

Türkiye, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarıyla terör örgütleri DEAŞ ve PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'den temizlenen ve asıl sahiplerine teslim edilen Afrin ve Cerablus’da kamu düzenin sağlanması için önemli adımlar attı.
Bölgenin yerel unsurlarından bir yönetim oluşturulmasından sonra asayişi sağlamak için düzenli bir kolluk kuvveti için harekete geçildi.

1,5 YILDA 9 DÖNEM EĞİTİM

Bu kapsamda, Polis Akademisi, bölgeden ve Türkiye'deki kamplardan seçilen Suriyelileri polis yetiştirmek için çalışmalara başladı. Polis Akademisi, Suriye'de terörden temizlenen bölgelerde görevlendirilmek üzere 1,5 yıl gibi kısa bir sürede 9 dönem polis temel eğitimi düzenledi.


  • Bu eğitimlerde 9 bin 236 mezun edilerek, bölgedeki polis teşkilatına kazandırıldı. Türk polisinin üniformasını giyen Suriyeliler yaklaşık 3 ile 6 ay arasında eğitimden geçirildi. Eğitim alan isimlerden en dikkat çekeni ise Esed döneminde Suriye ordusunda tümgeneral olarak görev yapan Abdurrezzak Aslan El-Laz oldu. El-Laz, özgürleştirilen bölgelerdeki Suriye polis teşkilatından sorumlu olarak görev yapıyor.

24 SAAT GÖREV BAŞINDA

Şimdi, Türk polislerinin eğittiği 9 bir 236 Suriyeli polis, huzur ve güvenliği sağlamak üzere 24 saat esasına göre görev yapıyor. Polis Akademisi'nden mezun olan polislerin bazılarına eğitimlerini tamamlanmasının ardından rütbe de verildi.

#Abdurrezzak Aslan El Laz
#Türkiye
#Suriye
#​Fırat Kalkanı
5 yıl önce
default-profile-img