|

İşte yeni Avrupa Komisyonu!

2 ay önce Avrupa Komisyonu Başkanlığına seçilen Jean-Claude Juncker yeni ekibini tanıttı. Ekibinde dikkat çeken isimler de yer alıyor. 28 kişilik Komisyon'da toplam 7 Başkan yardımcısı görev yapacak.

YENİSAFAK.COM.TR / DÜNYA
00:00 - 10/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 18:31 - 10/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İşte yeni Avrupa Komisyonu!
İşte yeni Avrupa Komisyonu!

Eski Lordlar Kamarası Başkanı Lord Jonathan Hill mali istikrar, mali hizmetler ve sermaye piyasalarından sorumlu olacak. İngiltere Başbakanı David Cameron, Jonathan Hill için 'Güveni temsil ediyor. Eminim ki kendisi Brüssel'de İngiltere ve Avrupa için çok yararlı olacaktır' ifadelerini kullanmıştı.

Juncker'dan dikkat çeken ifade

En önemli görevlerin başında gelen Ekonomik İşler eski Fransa Maliye Bakanı Pierre Moscovici'ye verildi.

Türkiye'yi yakından ilgilendiren Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu üyeliğine Johannes Hahn getirildi. Görev yapacağı sırada yeni genişleme olmayacağını birkaç kez vurgulayan Juncker, 'Genişleme' yerine 'genişleme müzakereleri' ifadesini kullandı.

AB İçişlerinden Sorumlu üyesi Cecilia Malmström ise artık ticaretten sorumlu olarak görev yapacak.

Diğer görev dağılımları ise şöyle;

Carlos Moedaz araştırma, bilim ve inovasyondan ; Corina Cretu bögesel politikadan ; Marianne Thyssen istihdam ve sosyal işlerden ; Christos Stylianides insani yardım ve kriz işlemlerinden ; Neven Mimica uluslararası işbirliği ve kalkınmadan ; Günther Öttinger dijital ekonomi ve toplumdan, kurumlar arası ilişkilerden sorumlu Slovak Maros Sefcovic ise ulaştırma ve uzaydan ; Vera Jourova adalet, tüketiciler ve cinsiyet eşitliğinden ; Vytenis Andriukaitis sağlık ve gıda güvenliğiden ; Tibor Navracsics eğitim ve kültürden ; Dimitris Avramopoulos göç ve içişlerinden ; Margrethe Vestager rekabetten ; Karmenu Vella çevre, denizcilik ve balıkçılıktan ; Elzbieta Bienkowska iç pazar ve sanayiden ; Phil Hogan tarım ve kırsal kalkınmadan ; Miguel Arias Canete iklim değişikliği ve enerjiden ; Alenka Bratusek enerji birliğinden, Valdis Dombrovskis avro ve sosyal diyalogdan ; Jyrki Katainen iş, büyüme, yatırım ve rekabetten ; Frans Timmermans kurumlar arası ilişkiler, hukuk devleti ve Temel Haklar Şartı'ndan ; Kristalina Georgieva bütçe ve insan kaynaklarından ; Andrus Ansip dijital ortak pazardan sorumlu olacak.


10 yıl önce