|

İstifa çağrıları artıyor

Irak'ta IŞİD krizinin tırmanması sebebiyla Başbakan Maliki'ye istifa çağrıları gelmeye devam ediyor. ABD, IKBY'den sonra Eski Başbakan Eyad Allavi de ülkedeki durumdan yola çıkarak Maliki'ye 'İstifa et' çağrısı yaptı.

YENİSAFAK.COM.TR/ DÜNYA
00:00 - 23/06/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:03 - 23/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İstifa çağrıları artıyor
İstifa çağrıları artıyor

Irak'ın en büyük petrol kenti Musul'u, Selahaddin'i, Beşir'i ve Telafer'i elinde bulunduran IŞİD'le mücadele edemeyen Maliki ve yönetimine istifa çağrıları sürüyor.

Iraktaki tehlikenin bertaraf edilmesi için Maliki'den istifa etmesini isteyen Allavi, başbakan ile anlaşmazlığın kişisel olmadığını ancak uyguladığı siyasete odaklandığını belirtti.

El Vataniye İtilafı liderlerinden Hamit El Mutlak, Irak ve Iraklılar'ın bir felaketle karşı karşıya kaldığını, ısrarcı tavrın ve hatalar üzerinden yürümenin şaşırtıcı olduğunu söyledi. Öte yandan, Maliki'nin en yakınındaki isimlerden, Başbakan yardımcısı Salih el Mutlak'ın da istifa çağrısı yapması dikkat çekti.

ABD'de Devlet Başkanı Obama'nın Irak krizine ilişkin yaptığı açıklamada Irak'ta çözüme yardımcı olacaklarını ancak bunun tek şartının Maliki'nin istifa etmesi olduğunu söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani de geçtiğimiz günlerde ülkede olan bitenin sorumlusunun Maliki'nin izlediği yanlış politikalar olduğunu vurgulamış ve istifa çağrısı yapmıştı.

10 yıl önce