|

İsveçli karikatüristin başına 100 bin $ ödül

İsveç'teki bir gazetede yayınlanan hakaret içerikli Hz Muhammed karikatürlerine tepkiler sürüyor. El Kaide'nin Irak lideri, karikatürü çizen Lars Vilks'in başına para ödülü koydu

Dış Haberler
00:00 - 16/09/2007 Pazar
Güncelleme: 01:15 - 16/09/2007 Pazar
Yeni Şafak
İsveçli karikatüristin başına 100 bin $ ödül
İsveçli karikatüristin başına 100 bin $ ödül

İsveç'te özel bir gazetede yayınlanan hakaret içerikli Hz Muhammed karikatürlerinin İslam dünyasındaki yankıları sürerken bu kez de El Kaide örgütünün Irak'taki lideri İsveçli karikatüristi öldürene para ödülü vereceğini açıkladı. Dün İslami bir web sitesinde yayınlanan ve “Allah, onların akıbetini çoktan belirlemiş” başlığını taşıyan yarım saatlik ses dosyasında El Kaide'nin Irak lideri Ebu Ömer El Bağdadi, İsveçli karikatüristin başına para ödülü konduğuna dair şu ifadelere yer veriyor: “Peygamberimize (SAV) hakaret eden karikatürist Lars Vilks'in ölüsünü getirene 100 bin dolar ödül vereceğiz.” İsviçre'de 19 Ağustos'ta Nerikes Allehanda gazetesi Hz Muhemmed'i hakaretvari bir şekilde resmeden Lars Vilks imzalı karikatürler yayınlamıştı. Bunun üzerine ayağa kalkan Müslüman çevreler gösteri düzenleyerek olayı protesto etmişlerdi.

YEZİDİLER'E TEHDİT

El Kaide lideri, konuşmasında Irak'ta yeni saldırıların olacağını da söyledi. Bağdadi, Irak'ta kendilerine karşı savaşan direnişçileri hedef gösterirken Yezidilere yönelik saldırı tehditleri dikkat çekti. Irak'ta bir süre önceki saldırılarda çok sayıda Yezidi ölmüştü.

17 yıl önce