|

İsveç'te göçmen entegrasyonu için 'Deve Parkı'

İsveç'in Göteborg kentinde göçmenlerin entegrasyonu için Deve Park'ı açılmasına karar verildi. Parkın göçmenlerin istihdamı için büyük katkı sağlayacağını ifade eden Projenin sorumlusu Geza Nagy, ​"Hem İsveç'te hem de yurtdışında develere büyük ilgi var. Japonya ve Çin de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından turistlerin gelmesini bekliyoruz" dedi.

Yeni Şafak
11:00 - 15/02/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:42 - 15/02/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Diğer
Diğer

İsveç'in ikinci büyük Göteborg kentinde siyasetçi, iş adamları ve halkın yoğun eleştirilerine rağmen sığınmacıların entegrasyonu amacıyla bir Deve Park'ının açılacağı belirtildi.



Deve Parkı, Göteburg'un kuzeydoğu göçmenlerin çoğunlukta olduğu Angered banliyösünde inşa edilecek. Kurulacak parkın temel amacının göçmenler için istihdam alanı açmak ve İsveç toplumu ile olan entegrasyonunu kolaylaştırmak olacağı belirtildi.



Russia Today'de yer alan habere göre, projenin sorumlusu Geza Nagy, Ortadoğu ve Somali'den ülkeyegelen birçok göçmenin develer hakkında bilgi sahibi olduklarını bu kişilerin parkta istihdam edilebileceklerini söyledi. Ayrıca deve parkının şehri önemli bir turizm merkezi haline gelebileceğine inandığını açıkladı.



Ülkeye gelecek olan turistler hedefleniyor


Nagy, "Hem İsveç'te hem de yurtdışında develere büyük ilgi var. Turistlerin Japonya ve Çin de dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelmesini bekliyoruz" dedi.



Nagy, projenin hala ahırların ve park içerisinde bulunacak havuzların inşaat maliyetlerinin 2 milyon İsveç kronu (224.666 dolar) kadar fon gerektirdiğini belirtti.



Bununla birlikte, projeye mali yardımda bulunmaya karar veren yerel yetkililer Deve Park'ının büyük bir başarıya dönüşebileceği konusunda kararlı.



Göteburg Sosyal Kaynak Komitesi Başkanı Marina Johansson, "Deve Park projesi umut vaat ediyor. Angered'e gelen ziyaretçiler için ilgi çekici ve heyecan verici bir entegrasyon projesi olarak gördük" dedi.



2016 yılıda İsveç'e girmesi beklemen mülteci sayısı yaklaşık 200 bin kişiydi. Bu rakam, diğer AB ülkelerine kıyasla en yüksek rakam. Yaklaşık 9.9 milyon nüfusa sahip İsveç'e Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan 163 binden fazla sığınma talebi geldi.



#Göteburg
#İsveç
7 yıl önce