|

İsveç'ten teröristlere vatandaşlık

PKK’ya silah vermekle yetinmeyen İsveç, teröristleri de himaye edip vatandaşlık veriyor. İsveç hükümeti, PKK’lı Mehmet Sıraç Bilgin, Aysel Alhan ve Aziz Turan ile FETÖ’cü Harun Tokak ve Bülent Keneş’in aralarında olduğu çok sayıda kişiyle ilgili iade taleplerini reddetti.

00:00 - 20/05/2022 Cuma
Güncelleme: 05:21 - 20/05/2022 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

NATO üyeliği için başvuran İsveç, PKK’lı ve FETÖ’cü teröristleri himaye ediyor. Türkiye’nin, İsveç’te yaşadığı belirlenen firari teröristlerle ilgili iade talepleri reddedilirken, bazı talepler de yanıtsız bırakıldı.

  • PKK’lı Mehmet Sıraç Bilgin, Aysel Alhan, Aziz Turan, Ragıp Zarakolu ve Halef Tak’ın iadelerini reddeden İsveç bu teröristlere vatandaşlık verdi. FETÖ’nün “Başyüceler” ya da “İstişare heyeti” de denilen kurul üyelerinden sözde “İsrail imamı” Harun Tokak ile kapatılan Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in de aralarında bulunduğu FETÖ’cülerin iade talebine de yanıt verilmedi. Ayrıca Afganistan’dayken İsveç’e iltica talebinde bulunan ve bu ülkeye geçen FETÖ’cü Yılmaz Ayten ile diğer örgüt mensubu Levent Kenez’e ilişkin iade talebi de bugüne kadar yerine getirilmedi.
#İsveç
#PKK
#Mehmet Sıraç Bilgin
#Aysel Alhan
#Aziz Turan
#Harun Tokak
#Bülent Keneş
#FETÖ
2 yıl önce