|

İsveç'ten Türkiye'ye AB desteği

İsveç Büyükelçisi Christer Asp, "Türkiye coğarafya itibariyle stratejik bir konuma sahip, AB'nin en önemli ülkeleri arasında yer alacak" dedi.

İha
00:00 - 24/02/2009 Salı
Güncelleme: 19:36 - 24/02/2009 Salı
Yeni Şafak
İsveç'ten Türkiye'ye AB desteği
İsveç'ten Türkiye'ye AB desteği

İsveç Büyükelçisi Christer Asp, coğrafya itibariyle stratejik öneme sahip olan Türkiye'nin AB'nin en önemli üyesi olacağını söyledi.

İsveç Büyükelçisi Christer Asp, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Heykel valilik binasında gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Asp ile Vali Harput ilişkilerin geliştirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulundu.

Bursa'nın önemli bir şehir olduğunu ifade eden Büyükelçi Christer Asp, Bursa ziyaretine Volvo-Renault ortaklığındaki Karsan tesislerini ziyaret ederek başladığını belirtti. Christer Asp, İsveç ile Türkiye arasında çok ciddi bir belediyecilik anlaşması bulunduğunu da vurguladı. Asp, "Karşılıklı olarak 25 belediye işbirliği yapıyor. Bursa'daki 3 belediye de bu projenin bir parçası. Biliyoruz ki Türkiye Avrupa Birliği'nin en önemli bir üyesi olacak. Çünkü Türkiye bu coğrafyada stratejik olarak çok önemli bir yerde. Bölgede ekonomik ve hızla gelişen bir ülke. Bu sebeple benim ülkemde ki 7 partinin tamamı Türkiye'nin AB üyeliğine evet dedi" şeklinde konuştu.

Vali Harput'ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirdi. Türkiye ile İsveç arasında güçlü ekonomik ve sosyal ilişkiler olduğunu belirten Vali Harput, ilişkilerin daha iyi olabileceğine dikkati çekti. Vali Harput, Türkiye'nin AB üyeliğinde her hangi bir ekonomik hesap ve kaygı taşımadığının altını çizerek, "Burada asıl olan evrensel değerler dediğimiz insan hakları, hukukun üstünlüğü ve insanca yaşam gibi ortak değerlerde Türkiye'nin entegrasyonunu sağlamaktır. Son zamanlarda bu doğrultuda bazı yasa ve yeni düzenlemeler yaptı, öyle ki bunlardan bazıları İngiltere ve Almanya'dan daha iyi durumda. Türkiye AB'ya üye olmalıdır" diye konuştu.

Vali Harput, İsveç Büyükelçisi Christer Asp'a İznik çinisi, tabak hediye etti.

15 yıl önce