|

İtalya Başbakan Monti ülkesini uyardı

İtalya Başbakanı Mario Monti, ağır bir borç krizi altındaki ülke ekonomisinin, önlemler konusunda acele edilmemesi halinde riske gireceğini söyledi.

Aa
00:00 - 1/12/2011 Perşembe
Güncelleme: 11:41 - 1/12/2011 Perşembe
Yeni Şafak
İtalya Başbakan Monti ülkesini uyardı
İtalya Başbakan Monti ülkesini uyardı

Başbakanlığın yanı sıra ekonomi ve maliye bakanlığı görevlerini de yürüten ve dün Brüksel'de AB ülkelerinin ekonomi ve maliye bakanlarını bir araya getiren 'Ecofin' toplantılarına katılan Monti, krize karşı önlemler hususunda, "Eğer İtalya bu geçişi yapamazsa, bunun ülke açısından ciddi sonuçları olacak" dedi. 

Bütçe açığını azaltmak hedefiyle tasarlanacak yapısal reformların ve krize karşı yeni mali önlemlerin, 5 Aralık Pazartesi günü bakanlar kurulunda gündeme geleceğini dile getiren Mario Monti, önlemlerin disipline, büyümeye ve eşitliğe dayanacağının altını çizdi. 

Bu arada, sendikalar kriz önlemleri kapsamında gündeme gelen emeklilik reformuna itirazını sürdürüyor. Sendikaların reformu "kabul edilemez" olarak nitelendirdikleri belirtilirken, İtalya Sanayiciler Birliği (Confindusturia) Başkanı Emma Marcegaglia ise ülkeyi korumak adına kimsenin önlemlere karşı çıkmaması gerektiğini savundu. 

Avrupa Komisyonu Ekonomik İşler Komiseri Olli Rehn de daha önce yaptığı açıklamada, Avro için kritik 10 güne girdiklerini ifade etmişti.

12 yıl önce