|

İtalya'da hükümet kurma görevi eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Draghi'ye verildi

İtalya'da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet kurma görevini Eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'ye verdi. Draghi, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, bu umutla ve bu kararlılıkla, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın çağrısına olumlu yanıt verdiğini söyledi.

15:19 - 3/02/2021 Çarşamba
Güncelleme: 17:04 - 3/02/2021 Çarşamba
AA
Mario Draghi
Mario Draghi

İtalya'da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet kurma görevini Eski Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'ye verdi.

  • Ülkede 13 Ocak'ta dörtlü koalisyonun bozulmasıyla baş gösteren hükümet krizini, parlamentoda temsil edilen siyasi partilerle çözmek için yapılan girişimlerden sonuç çıkmayınca, teknokrat bir hükümetin kurulması için çalışmalar başlamıştı.

İtalya'da hükümeti kurmakla görevlendirilen Mario Draghi, ülkenin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, bu umutla ve bu kararlılıkla, Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın çağrısına olumlu yanıt verdiğini söyledi.

Mario Draghi kimdir?

1947'de Roma'da doğan ve başkentin önemli üniversitelerinden Sapienza'dan mezun olan Mario Draghi, 2005-2011 döneminde İtalya Merkez Bankası Başkanlığı, 2011-2019 döneminde de Avrupa Merkez Bankası Başkanlığı görevlerini yürüttü.

  • İtalya'nın uluslararası arenada saygın ekonomi uzmanlarından Draghi, özellikle (ECB) Başkanlığı sırasında Avrupa’da yaşanan mali borç krizinde izlediği politikalar sebebiyle "Avro Bölgesi'ni kurtaran adam" olarak anılıyor.

Küresel finans piyasasında en çok izlenen şahsiyetlerden biri olan Draghi'nin ECB'deki dönemi sona erse de düşük faiz dönemi hala devam ediyor. Draghi, kendi döneminde geleneksel olmayan para politikalarını ECB'nin kullandığı standart araçlar haline getirmesiyle de dikkati çekmişti.

#İtalya
#Hükümet
#Mario Draghi
#Görev
3 yıl önce